Ünilig Erkekler Basketbol Çeyrek Final maçında Ankara Turgut Özal Üniversitesi ile karşılaşan Zirve Üniversitesi salondan farklı galip ayrıldı. Konya’da oynanan maçta rakibine oranla daha üstün olan ve n-baskı kuran yeşil – beyazlı ekip 95 – 60 galip gelerek yarı finale yükseldi.

İlk periyoda hızlı başlayan iki ekip karşılıklı buldukları sayılarla tabelaya etki ettiler. Turgut Özal Üniversitesinin hücumda yaptığı hatalara nazaran Zirve Üniversitesi daha başarılı olunca periyodun son 4 dakikasına 9-14’lük üstünlükle girdi. Devamında Gaziantep ekibi güzel oyununa devam ederek bulduğu sayılarla skoru 19-21’e getirerek ilk periyodun galibi oldu.

İkinci periyoda da iyi başlayan Zirve Üniversitesi rakibinin savunmada yaptığı basit hatalar sayesinde ilk yarı bitimine 4 dakika kala 19-30’luk skorla farkı 11’e çıkarttı. Bu periyodda temsilcimizin hücumlarını püskürtemeyen Ankara ekibi ilk yarıyı 33-45’lik sonuçla geride kapattı.

İlk yarıya damgasını vuran Zirve Üniversitesi, üçüncü periyoda çok iyi başlayarak son 5 dakikaya 36-54’lük farklı sonuçla girmeyi başardı. Ankara ekibi bu periyotta da pek varlık gösteremeyince Zirve Üniversitesi üçüncü periyodu 42-72’lik skorla 30 sayı farkta bitirdi.

Son periyoda maç boyunca önde olan ve rakibine üstünlük kuran Zirve Üniversitesi, Ankara ekibinin rehavete kapılmasıyla beraber farklı oyununa devam etti ve maçın bitimine 5 dakika kala farkı 31’e çıkararak skoru 47-78’e getirdi. Bu dakikadan sonra oyun anlamında değişen bir şey olmadı ve Zirve Üniversitesi rakibi karşısında 60-95‘lik farklı sonuçla yarı finale çıktı.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Zirve Üniversitesi koçu Osman Yağcı, “ Geçen sene finalde karşılaşmıştık, Turgut Özal zor ve ciddi bir rakip, bizim gibi spora yatırım yapan bir üniversite, çok güzel bir maç oldu, sezonun en iyi basketbolunu biz burada oynadık ve yarın da yarı final oynayacağız. Yarın ki yarı final maçını da kazanıp ondan sonra konuşmaya devam ederiz” dedi.