Gazetemizin "Yok Sayılan Mahalle’’ başlığıyla verdiği ve Zeytinli Mahallesi'ndeki bazı sokaklara imarsız olduğu gerekçesiyle belediye tarafından doğalgaz verilmemesi haberi, sakinlerin konuyu Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) bildirmeleri sonucunda bambaşka bir boyut kazandı. BİMER konuyu yazılı olarak Şehitkamil Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bildirdi. Belediye tarafından verilen cevapta ise, mahalle sakinine gönderilen mektupta doğalgaz verilmeyen sokaklarda kentsel dönüşüm çalışması yapılacağı bilgisi verildi.

O SOKAKLARDA DURUM NEYDİ?

Geçtiğimiz haftalarda gazetemizin ‘’Yok Sayılan Mahalle’’ başlığıyla gündeme getirdiği olayda, Zeytinli Mahallesi 79050 ve 79051 numaralı sokaklarda yaşayan vatandaşlar ve Zeytinli Mahallesi Muhtarı Mustafa Yıldırım,mahallede birçok sokağa imarsız olduğu gerekçesiyle belediye tarafından doğalgaz verilmediğini ve bundan ötürü mağdur olduklarını 3 yıldır sorunun çözümü için uğraştıklarını ama hiçbir netice alamadıklarını söylemişlerdi.

NETİCE ALAMAYINCA BİMER’E ŞİKAYETTE BULUNDULAR

Yaşadığı semte doğalgazın 3 yıl önce geldiğini ama halen kendilerine doğalgaz verilmediğini söyleyen bir mahalle sakini, ‘’ Şehitkamil Belediyesi ve GAZDAŞ’a yaptığım başvurulardan hiçbir netice alamayınca konuyla alakalı BİMER’e şikayette bulundum’’ dedi.

MEĞER O EVLER YIKILACAKMIŞ

Sorunu çözmek için üç yıldır çalmadık kapı bırakmayan mahalle sakinleri BİMER başvurularına cevaben, Şehitkamil Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından gönderilen mektupta, yıllardır yaşadıkları mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışması yapılacağını öğrenen mahalle sakinleri oldukça şaşırdılar. Mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışması yapıldığını bilmeyen vatandaşlar kendilerine gaz verilmeme sebebi olarak belediye tarafından 3 yıldır imar sorunu gerekçe gösterilen mahalle sakinleri, ‘’ biz kime inanacağımızı şaşırdık, 3 yıldır imarsız olduğu için vermiyoruz diyorlardı şimdi de kentsel dönüşüm çalışması yapıyoruz diyorlar’’ diye konuştular.

İŞTE O MEKTUP

Şehitkamil Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından mahalle sakinine gönderilen mektupta, şikayete konu olan sokaklarda kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü ancak bu çalışmalar bitince doğalgaz verileceği yazıyor.

İşte o mektup; İlgi; 20.03 2014 tarihli ve 212041 sayılı BİMER Başvurunuz. "İlgili BİMER başvurunuzda sözü edilen taşınmazların bulunduğu bölgelerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam etmektedir. İlgili altyapı hizmetlerinin sağlıklı olarak sunulabilmesi için bu çalışmaların yapılması hali ile mümkündür. Bilgilerinize arz ederim. Oğuzhan Çevik

Başkan a.

MÜDÜR