(İHA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) işbirliğiyle düzenlenen, ”Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü Ulusal Kümelenme Stratejileri Projesi Mevcut Durum Analizi Çalıştayı”, Gaziantep Ticaret Borsası’nın (GTB) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen çok sayıda zeytin üreticisi ve işletmecisinin yanı sıra akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı çalıştayda, zeytin ve zeytinyağı sektöründeki mevcut durum ve ileriye dönük projeler masaya yatırıldı.
Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı çalıştayının açış konuşmasını yapan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, barışın ve bereketin simgesi zeytinin ülke ekonomisi açısından taşıdığı öneme vurgu yaptı.
Tarihte ölümsüz ağaç olarak bilinen Zeytin’in asırlardır Anadolu insanın vazgeçilmez ürünleri arasındaki yerini koruduğunu kaydeden Tiryakioğlu, zeytin ve zeytinyağı üretiminde Türkiye’nin ihracatta gösterdiği başarıyı, iç pazarda tüketimi arttırarak da sağlaması gerektiğini savundu.