Kongrede konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, buruk bir kongre yaptıklarının altını çizerek, "Kongremizi trampetlerimizle, zılgıtlarımızla yapacaktık. Farklı bir çalışma içerisindeyken şehit haberleri bizi çok üzdü. O yüzden trampetsiz, zılgıtsız bir kutlama yapıyoruz" dedi.

ŞAHİN: "TRAMPETSİZ, ZILGITSIZ KUTLAMA YAPIYORUZ"


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin kongerede yaptğı konuşmasında AK Parti'nin derdinin makam mevki derdi olmadığını söyledi. "Derdimiz yol arkadaşlığı" diyen Şahin, "Kongremizi trampetlerimizle, zılgıtlarımızla yapacaktık. Farklı bir çalışma içerisindeyken şehit haberleri bizi çok üzdü. O yüzden trampetsiz, zılgıtsız bir kutlama yapıyoruz. Kurtuluş Savaşı'nda bebeğinin battaniyesini üzerinden alıp cephaneler üzerine örten bir anlayışa sahibiz biz. O yüzden bu davada anaların emeği var. Ve o yüzden bu dava bitmez" diye konuştu.

KILIÇ: "KADIN ÖRTÜSÜYLE DEĞİL FİKRİYLE DEĞERLENDİRİLMELİ"

AK Parti Şehitkamil Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç yaptığı konuşmada cumhurbaşkanının kadınlara verdiği değere vurgu yaparak; "Kadınların toplumdaki yeri cumhurbaşkanımız sayesinde ön plana çıkmıştır. Kadınların önü açılmıştır. Partimizin din ve inanç özgürlüğü politikasıyla kadınlarımız baş örtüleriyle meclise girebilmiştir. Kadının başındaki örtüyle değil içindeki fikirlerle değerlendirilmesi lazımdır. Türkye kadınları tarih boyunca mücadelelerde ön safhada yer almıştır. Almaya da devam edecektir. Bizi yıldıramayacaksınız, başaramayacaksınız" dedi.

YILMAZ: "KONGRELER YENİLENMEDİR"

AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz da kongre süreçlerinin yenilenmelere yol açtığını belirterek, "Kongreler birlik-beraberliğin pekiştiği dönemlerdir. Kadın kolları teşkilatımız her zaman bu davanın yükünü omuzlamışlardır. 25 Şubat'da AK Parti Gaziantep İl kongremize Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız gelecektir" ifadelerine yer verdi.

FADILOĞLU: "TÜM DÜNYA MAZLUMLARI BİZDEN MEDET UMUYOR"

Bütün dünya mazlumlarının Türkiye'den medet umduğunun altını çizerek sözlerine başlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı; "Afrin'de şehitlerimiz var. Bütün dünya mazlumlarının bizden medet umduğu bu dönemde öncelikle bu kongrelerdeki birlik ve beraberliğimiz en üst seviyede olmalı. Biz birlik ve beraberlik içinde oldukça Allah'ın izniyle dünyanın hangi ülkesi gelirse gelsin bize dayatmada bulunamayacak. Canlı örneğini Afrin'de görüyoruz. Bizim derdimiz sadece kendi memleketimiz kurtarmak ya da kendi memleketimizde huzur içerisinde yaşamak değil. Tüm dünya mazlumları bizden medet umuyor. O yüzden bize düşen daha fazla çalışmak."

YILMAZ: "ÖNÜMÜZDE DEĞİŞİMVE DÖNÜŞÜM DÖNEMİ VAR"

AK Parti Gaziantep İl Kadın Kolları Başkanı Feray Yılmaz da kadınların gizli kahraman olduklarına vurgu yaparak, "Kadınlarımız partilerimizin gizli kahramanlarıdır. Önümüzde yepyeni bir değişim, dönüşüm dönemi var. Yine hep birlikte başarıya yürüyeceğimize yürekten inanıyrum. Bütün dünya biliyor ki o eski Türkiye yok karşılarında. Büyük bir başarı hikayesi yazan bir Türkiye var. Biz de bundan gururluyuz, onurluyuz" diye konuştu.

NARİN DEMİRCİ