Gaziantep’te 24 haftalık olarak dünyaya gelen ve 550 gram olan Zeynep bebek 4 aylık hastane tedavisinin ardından 2 kilo 200 gram olarak taburcu edildi. Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Sadık Topuzoğlu, bu tür erken doğumlarda bebeklerin zor yaşadığını, yaşamaları halinde de bebğin fonksiyonlarında kalıcı hasar meydana gelebileceğini söyledi.

4 AYLIK SÜREN TEDAVİ

Zeynep bebeğin sağ salim taburcu olacağını ifade eden Dr. Sadık Topuzoğlu, “Zeynep bebek bize getirildiğinde 24 haftalık olarak dünyaya gelmiş ve 550 gram ağırlığındaydı. Bu tür erken doğumlarda bebeğin yaşamasının ve sağlıklı olarak hayatta kalması zor olan vakalardır. Ama çok şükür Zeynep bebek burada gördüğü 4 aylık tedavinin ardından 2 kilo 200 gram ağırlığında sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Bizde bunun mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

HASTANEYE TEŞEKKÜR ETTİLER

Bebeğin babası Baytas Fak hastane Gaziantep Özel Hatem Hastanesi personelleri ve doktoruna teşekkür ederek, “Allah hocalarımızdan razı olsun. Bebeğimiz erken doğdu ve doğduğunda 550 gram ağırlığındaydı. Bebeğin yaşamasının zor olduğunu söylediler. Ancak Hatem Hastanesi doktorları ve bütün personelleriyle beraber ellerinden geleni yaparak bebeğimizi sağlıklı bir şekilde bize teslim ettiler herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Bebeğin annesi Perihan Fak ise, hastane personelleri ve doktoruna teşekkür ederek, bebeğine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. BÜLTEN