Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri Nizip Konteyner Kent ile Zeugma Antik Kentini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Zeugma Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Kutalmış Görkay, bu hazineye hep birlikte sahip çıkılarak tanıtılması gerektiğini vurguladı.

EKİP HALİNDE GİTTİLER

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve beraberindeki Yönetim Kurulu ile Meclis Üyeleri, GTO Turizm Kültür Komisyonu organizasyonunda Nizip Konteyner Kent ve Zeugma Antik Kentine inceleme gezisinde bulundu. Gaziantep İl Turizm Müdürü Ergün Özuslu’nun da eşlik ettiği GTO Heyeti AFAD İl Müdürü Sinan Atakan ve Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları’ndan Suriye kampı ile ilgili bilgi alırken Zeugma Antik Kent Kazı Başkanı Prof. Dr. Kutalmış Görkay da heyeti antik kent kazıları ile ilgili bilgilendirdi.

PLANLANAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

Zeugma Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Kutalmış Görkay heyete antik kentin tarihi, şu an yapılan çalışmalar ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Zeugma Antik Kentinin bölge ekonomisi ve sosyal yaşamı için büyük bir hazine olduğunu dile getiren Prof.Görkay, bu hazineye hep birlikte sahip çıkılarak tanıtılması gerektiğini vurguladı. Daha önce kentteki sivil toplum örgütleri ve üniversitelerle birlikte Suriyeli misafirlerle ilgili bir rapor hazırlayan GTO bu kez de Suriyeli misafirlerin yaşadığı konteyner kenti ziyaret ederek bu konudaki duyarlılığını sürdürdü. BÜLTEN