18 Mayıs Müzeler Günü dolayısıyla "Zeugma Mozaik Müzesi 1. Kültür ve Sanat Şenliği" düzenlendi. Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, şehrin, özellikle Zeugma Mozaik Müzesi ve Belkıs harabelerindeki açık hava müzesinin kurulmasıyla bu alanda ülkenin en önemli merkezlerinden biri haline geldiğini belirtti. Zengin bir tarih ve kültürel birikime sahip Anadolu'nun yalnız Türkiye değil, dünya için de önemli bir miras olduğunu ifade eden Aladağ, "Kültür ve Turizm Bakanlığı modern müzecilik anlamında çok ciddi çaba içerisinde ancak o kadar zengin bir eser envanterine sahibiz ki bunlara parasal açıdan yetişmek çok da mümkün olamıyor" dedi.

HEDEF BÜYÜK

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu da gün yüzüne çıkarılan ve insanlığın mirası olan eserlerin, müzeler vasıtasıyla ziyaretçilerin beğenisine sunulduğunu anımsattı. Gaziantep'i ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin her geçen yıl arttığını bildiren Özuslu, "Tanıtım konusunda ulusal ve uluslararası çalışmalara devam ediyoruz. Gaziantep'e yılda 1 milyon turist gelmesini hedefliyoruz" diye konuştu.

4 MÜZEMİZ VAR

Gaziantep Müze Müdürü Tenzile Uysal ise kentte 4 müze bulunduğunu söyledi. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin konserinin ardından sergi açılışı yapılan etkinlikte, sikke darbı (basımı), Hititçe kil tablet yazımı, Gaziantep'e özgü bakır ve sedef işlemeciliği ile yöresel yemekler tanıtıldı.