Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Hülya Akkaya, "Kanada’nın Çınar Yaprağı, Fransa’nın Eyfel Kulesi , Yunanistan’ın Pantheon’u gibi “Gaziantep’in de “Zeugma Çingene Kızı” tüm dinamiklerin ortak kullanacağı kent logosu olmalıdır" dedi.

BARIŞ VE HUZUR KENTİ

Son günlerde ülkemizde meydana gelen olaylar nedeniyle işletmelerin organizasyonlarında sıkıntılar yaşandığını belirten Hülya Akkaya, " Güven ve huzur kenti Gaziantep’imizde kültür ve turizm alanında büyük atılımlar ve yatırımlar yapılmış ve bu bölgenin en önemli cazibe merkezi haline gelmiştir. Binlerce yıllık tarihi olan Gaziantep’imiz tarihin her döneminde farklı din ve ırklara mensup insanları bünyesinde barındırmış, bir dostluk ve kardeşlik şehri olarak insanlar barış ve huzur içerisinde yaşadığı bir kent olmuştur" dedi.

ÖNEMLİ TURİZM POTANSİYELLERİMİZ VAR

Akkaya, gerek mimarisi, gerekse teknolojik açıdan dünyanın önde gelen Zeugma Mozaik Müzesi, çok değerli bir turizm havzası olan Karkamış Antik Kenti, en gizli hazinemiz dediğimiz Rumkale’nin güzelliği, Dülük Antik Kenti, Yesemek gibi turizm adına çok değerli ögelere sahip, marka değeri olan,

Gaziantep'in, geleneksel turizm alanında olduğu kadar kongre turizmi gibi alternatif turizm alanlarında da önemli potansiyele sahip olduğunu belirtti.

BİR OTORİTENİN VARLIĞINA İHTİYAÇ VAR

Gaziantep’te bugün gelinen noktada turizmin geliştirilmesi ile ilgili çalışmaları destinasyon bazında etkin şekilde planlayacak, tek elden yönetecek ve performans değerlendirmelerini yapacak bir otoritenin varlığına ihtiyaç duyulduğunu belirten Akkaya, şunları söyledi:"Sektördeki dağınıklığı önleyecek böyle bir otoritenin, başta Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşların desteğini almış bir ortak eylem grubu olması, organizasyonu uyumlu ve etkin kılacak katılımcı bir model olacaktır. Destinasyon tanıtımındaki en önemli konulardan bir diğeri, bölgenin özelliklerini ilk bakışta yansıtacak, marka ile bütünleşmiş, akılda kalıcı bir “logo”nun oluşturulmasıdır. Görüldüğünde ya da duyulduğunda hemen o kentin adını çağrıştıracak logolar, ulusal ve uluslararası marka imajının oluşturulmasına da destek vermektedir". Kanada’nın Çınar Yaprağı, Fransa’nın Eyfel Kulesi , Yunanistan’ın Pantheon’u gibi “Gaziantep’in de “Zeugma Çingene Kızı” tüm dinamiklerin ortak kullanacağı kent logosu olmalıdır. Yapılacak çok işimiz, az vaktimiz var." Haber Merkezi