Türkiye Erkekler Basketbol birinci liginde mücadele eden Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının koçu Jurij Zdovc, bu sezon en çok sakatlıklardan dert yandı.

Kuvvetli ve fiziksel olarak mücadele ettiklerini kazanmayı bildiklerini aktaran Zdovc, Bençten gelen oyuncuların takıma katkı sunduğunu aktardı.

KAZANMAK ADINA MÜCADELE EDECEĞİZ

Geçen hafta kendi sahalarında elde ettikleri Trabzonspor maçının galibiyetinden dolayı oyuncularını kutlayan Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının tecrübeli koçu Jurij Zdovc, “Sonucun artından oldukça mutlu oldum çünkü bizim açımızdan oldukça stresli bir maç oldu. Bütün bu sahip olduğumuz problemlere rağmen ilk iki maçımızı da kazandık, Trabzon karşısında da galip geldikten sonra önümüzde ki maçları da kazanmak adına mücadele edeceğiz. Bençten gelen her oyuncu da sahaya bir şey aktardığı için daha da fazla mutlu oluyorum. Kuvvetli ve fizikle oynadık mücadele ettik ve haklı bir galibiyet elde ettiğimizi düşünüyorum” dedi.

SERT MÜCADELEYİ SEVİYORUM

Bir maçın en kötü durumu faulsüz bir şekilde bitirmek olduğunu aktaran Zdovc, “Ben oyuncularımın faullü oyun tarzını beğeniyorum. Bazı oyuncular faulü düşünüp kendini koruyup sağlam, sert ve mücadeleci oynamıyorlar. Bunu beğenmiyorum bu nedenle bazı oyuncularımızın 5 faulle dışarıda kalması bizim için problem değil. Sağlam oynamamız lazım, rakip takımı serbest atış çizgisine göndermememiz lazım faullerle oyun çok fazla durduğu için maç esnasında normal sürede ritme giremiyorlar şutları kaçırıyorlar. Bu nedenle bizim için iyi taktik” dedi.

SORUNLAR DEVAM EDİYOR

Sakatlıklarla ilgili sorunlar yaşadıklarını ve problemin hala devam ettiğini söyleyen Zdovc, “4 numarada uzun pozisyonunda oynayan 2 tane Türk oyuncumuz tamamıyla sakat ve Oliver Stevic’le birlikte 3 oyuncumuz yok. Domen Lorbek’te sakatlıktan döndüğü için hala formunu yakalayamadı. Corry Higgins hastalıkla mücadele ediyor ve form düşüklüğü yaşıyor. Bu konularda çok problemimiz var ama ben hiçbir zaman için sorunlardan şikâyet etmedim. Altı maçtan sonra 3 galibiyet ve 3 mağlubiyet küçümsenemez. İlk iki maçı kazandığımız için sonra ki maçlarda hayal kırıklığına uğradım. Bu lig çok kuvvetli umarım Trabzon galibiyeti bize kuvvet kazandırır. Umarım sakatlıkları daha fazla yaşamayız ve galibiyetler serisi yakalarız” şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU