Anadolu Efes ve Ülker Fenerbahçe galibiyetleriyle dikkatleri üzerine çeken Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının başarılı koçu Jure Zdovc, uyarılarda bulundu.

Ligde oynadıkları ilk iki maçta şanslı olduklarını belirten Zdovc, Türkiye Ligi'nin İspanya Ligi'nden daha güçlü olduğunu söyledi.

ŞANSIMIZ VARDI

Herkesin ilk iki maçta kendileri hakkında mağlup olur düşüncesi taşıdığını belirten eflatun – sarılı temsilcimizin baş antrenörü Jure Zdovc, “Elde edilen sonuçların ardından artık durum farklı oldu. Dürüst olmak gerekirse her iki mücadelede de şanslı olduğumuzu itiraf etmeliyim. Anadolu Efes maçın sonunda çok kolay bir turnike kaçırdı. Fenerbahçe Ülker de birçok boş atışı değerlendiremedi. Ben takımdan memnun değilim ama gerçeklerle de yüzleşmemiz gerekiyor. Şu anda çok sayıda sakat oyuncumuz var ve bunlar aramıza katıldığı zaman çok daha iyi olacağız” dedi.

SONUÇLAR FİKİRLERİ DEĞİŞTİREBİLİR

Duda Ivkovic ve Zeljiko Obradovic gibi antrenörler karşısında galip gelmenin güzel bir duygu olduğunu aktaran Zdovc, “Gaziantep’in sezon başında ligin üstünde olmak gibi bir hedefi yoktu ama sonuçlar kendi fikrinizi değiştirebiliyor. Bizim kadromuz ne zaman ki tam olacak işte ben o zaman daha iyimser olacağım. 30 yıldır basketbolun içinde olan biri olarak gevşeyince ertesi gün birisinin sizi kafanıza vurarak uyandıracağını biliyorum” dedi.

SÜRPRİZ OLACAĞINA İNANIYORUM

Geçen sezon Banvit’i çalıştıran Dimitris Itoudis’in elde etiği başarının kendileri gibi takımlara avantaj olduğunu aktaran Zdovc, “Ben Banvit’i hafife almak istemiyorum ama geçen sezon 3 Türk oyuncu vardı buda onlara bir avantaj sağladı. Bu kural bu sezon değişti ve tabi ki şampiyonluk adına bir çok sürprizin olacağına inanıyorum. Her takım her takımı yenebilecek kapasiteye sahip” dedi.

İSPANYA LİGİNDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ

Türkiye Basketbol Liginin İspanya’dan daha güçlü olduğunu ifade eden Zdovc, “Türk ligi çok güçlü olduğunu ve bunu Liga Endesa daha iyi olduğuna inanıyorum. İspanya'da yabancı oyuncular vasat oyuncular ve bu sadece benim görüşüm. Birçok antrenör ve yerli oyuncularında aynı olduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU