Göreve geldiği günden itibaren takımının başarı çıtasını hızla yükselten koç Jurij Zdovc ile Royal Halı Gaziantep Basketbol yönetimi yola devam kararı aldı.Eurochallenge ve Beko basketbol liginde yoluna iddialı bir şekilde devam eden Eflatun – sarılı ekip, sezon sonuna kadar anlaşması bulunan Jurij’in sözleşmesini 2 yıl daha uzattı.

Grand hotel de yapılan imza törenine kulüp başkanı Metin Uzer ve koç Jurij Zdovc’un yanı sıra As başkanlardan Cihan Dağcı ve Orçun Yüksel, yönetim kurulu üyeleri Taner Nakıpoğlu, Emre Nakıpoğlu, Enes Özkarslı, Erol Hüner ve Genel Manejer Boray Dai, katıldılar.

METİN UZER “BAŞARILARI BİRLİKTE YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Oldukça zor bir dönemden geçerken kritik bir karar vererek hoca değişikliğine gittiklerini söyleyen Royal Halı Gaziantep Basketbol kulüp başkanı Metin Uzer, “Jurij Zdovc’u takımın başına getirmiştik. Çok kısa sürede ne kadar başarılı işler yaptığını hep beraber gördük. Takımımızı nereden nereye getirdiğine şahit olduk. Tabi birkaç oyuncu takviyelerde yaptık. Şu anda gelmiş bulunduğumuz duruma baktığımız da ligde Play Off iddiamızı devam ettiriyoruz, Eurochallenge kupasında da 2 maçımız kaldı. Hocamızın kariyeri ve karakteri ortada, nasıl bir insan olduğunu biliyoruz. Gerçekten bizde böyle bir hocadan tanışmış ve çalışmış olmaktan son derece memnunuz. Bu başarının ardından birlikteliğimizi daha da ileriye taşımak ve güzel başarıları birlikte yaşamak istiyoruz. Bundan dolayı Zdovc ile sözleşmemizi 2 yıl uzatma kararı aldık. Bu kararın Gaziantep, Türkiye basketboluna ve hem de Royal Halıya hayırlar getirmesini diliyoruz. Zdovc ile birlikte ligde ve Avrupa’da başarıdan başarıya koşmayı temenni ediyoruz. Çıtamızı zaten her sene yükseltiyoruz, ilk etapta kısa vade de Eurochallenge kupasını Gaziantep’e hep beraber getirmek istiyoruz. Bunun içinde kulüp, oyuncular ve teknik kadro olarak ta inancımız tam” dedi.

JURİJ ZDOVC “BEKLENTİLER YÜKSEK”

Royal Halı Gaziantep Basketbol kulübünün yöneticilerinin hırslı, azimli ve çok genç insanlardan oluştuğunu ifade eden Antrenör Jurij Zdovc, “Hep beraber hareket ediyoruz. Oyuncularıma teşekkür etmek istiyorum, çünkü onlarsız maç kazanılamaz. Benim basketbol mantalitemi kabul ettiler, kazanmak için mücadele ettiler ve ben onlarla beraber bu sözleşmeyi uzatıyorum. Kontrata imza attığınız zaman sadece 1 – 2 dakika mutlu oluyorsunuz ama bu size çok büyük bir baskı yaratıyor. Beklentiler yüksek, böyle olmakta zorunda. Bende kendime her zaman baskı kuruyorum ve sorumluluk hissediyorum. Baskı olmadan da başarıyı getiremezsiniz. Bunların hepsi sizin bir adım daha ileri gitmenizi sağlıyor ve bu imzayı attığım için çok mutluyum. Bizim bir projemiz var ve bunu gerçekleştireceğiz. En önemlisi de bu çevrede olmaktan dolayı mutluyum. 30 yıldır basketbol camiasının içindeyim, oyuncu ve koç olarak birçok yerde çalıştım ama daha önce hiç böyle bir ortamda çalışmadım. Yarın Beşiktaş maçımız var ve bunu da kazanmamız gerekiyor” dedi.

KUPAYI İSTİYORUZ

Eurochallenge kupasında son 4 takımın kaldığını hatırlatan Zdovc, “Dörtlü finallerde bizim şanssızlığımız ev sahibi takım ile eşleşmemiz oldu. Tabi bu bir yerde şans olarak da değerlendirile bilinir çünkü onların üzerinde baskı oluşacak. İlk maçımızı yenersek kupayı getirme şansımız yükselir” şeklinde konuştu.