Yabancı menşeli zayıflama çaylarında kanser riski olduğu belirtildi. Uzmanlar, zayıflama çaylarında bulunan zararlı maddelerin başında eskiden ilaç tedavisinde kullanılan fenifuleten maddesi bulunduğunu belirterek, "İshal tedavisinde kullanılan bu maddenin kanser yapan moleküler arasında olduğu ve bunun yanında kalp damar hastalıklarıyla ilgili problemler yaşanmasına neden olduğu biliniyor" dedi.

EN ÖNEMLİ SORUN ŞİŞMANLIK

Toplumun en önemli sorunlarından birinin şişmanlık olduğunun altını çizen uzmanlar şöyle konuştu: "Çok fazla sayıda insan problem yaşıyor çeşitli hastalıklarla boğuşuyor. Estetik açısından da olsa bir zayıflama amaçları var. Zayıflamak isteyenler başka birinin söylemlerine çok dikkat ediyor. Bunu da bir kurtuluş gibi görüyor. 'Daha az ya da kontrollü yiyeyim ama bana da bir şey verilsin zayıflayayım' diye düşünüyor. 'Daha estetik duruma geçeyim' diyorlar. Hal böyle olunca insanların bu zayıflamakla ilgili problemlerini çözmek için piyasaya yeni ürün çıkıyor. Bunlardan bir tanesi de yabancı menşeli zayıflama çaylarıdır."

İNTERNET SATIŞI

Bu tür çayların özellikle internet üzerinden pazarlandığını ifade eden uzmanlar "Bu çayların içeriği hakkında fazla şey bilmiyorsunuz. Yaygın bir kullanım ağına ulaşılıyor. Tanıdık kişilerin de reklamlarında oynaması ayrı bir pazarlama stratejisidir" dedi.

RİTİM BOZUKLUĞU YAPIYOR

Zayıflama çayının uzun süre kullanılmasının sıkıntılarını anlatan uzmanlar, "Kısa vadeli kullanılan bir şey değil. Yanlış bir maddeyi uzun dönem kullandığınız zaman bir kere tansiyonunuz, kansere yatkınlığınız artıyor. Ritim bozluklulara neden olabiliyor. Yanlış beslenmenin üzerine bir de direkt zararlı olduğunu bildiğimiz maddeyi aldığımız zaman ciddi problemler ortaya çıkabilir. İnsanların sağlıkları tehlikeye sokulmamalıdır."