Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ve yönetim kurulu üyeleri, bombalı saldırıda zarar gören esnaflara “geçmiş olsun” ziyaretinde bulundu.Valiliğin tespit çalışmalarını yaptığını hatırlatan Bartık, esnafların zararının telafi edileceğini söyledi.

Bartık ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, pazar günü gerçekleştirilen terör saldırısında zarar gören esnaflarla görüştü. Esnaflara moral vermek amacıyla düzenlenen ziyarette birlik ve beraberliğe dikkat çekildi. Bartık, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne yönelik bombalı saldırının yaralarının sarılmaya çalışıldığını belirtti.

BİR YERE VARAMAYACAKLAR

Patlamada şehit olan iki polise Allah’tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı dileyen Bartık, “Menfur saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Terörün amacı birlik ve beraberliğimize zarar vermektir. Bu amaca hizmet edenleri lanetliyorum” dedi. Patlamanın etkisiyle zarar gören esnafların gerekli tadilatı yaparak çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Bartık, terörden medet umanların bu eylemlerle bir yere varamayacağını vurguladı.

BİRLİKTELİK BENİ ÇOK MUTLU

Bartık, şöyle devam etti: “Patlamanın hemen ardından bölgeye yakın işyerlerinde inceleme yapma imkanım oldu. Esnafların birlikteliği beni çok mutlu etti. Kendi işletmesi olmamasına rağmen canla başla çalışarak komşularına yardım eden esnaf arkadaşlarımla gurur duydum. Gaziantep, birlikteliğin, kardeşliğin, yardımlaşmanın ve huzurun şehridir. Bu şehre yapılan hain saldırılar asla amacına ulaşamayacak, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirecektir.” Valiliğin tespit çalışmalarını yaptığını hatırlatan Bartık, esnafların zararının telafi edileceğini sözlerine ekledi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT