Maaşlarına yapılan zammı yeterli bulmayan iplik fabrikası işçileri topluca iş bırakarak, sendikaya üye oldular. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında çalışan işçiler, talep ettikleri zam miktarını alamayınca iş bıraktı. Öz- İplik İş Sendikası Şahinbey İlçe Başkanlığına giderek sendikaya üye olan işçilerin kayıtları, sendikanın Şahinbey Şube Başkanı İdris Kurt tarafından yapıldı.

İSTİFA EDİN GİDİN

İş bırakma eylemi yaparak işletmeye girmeyen işçiler, haklarını alamadıklarını, kendileriyle aynı işi yapan başka fabrika çalışanlarının daha yüksek maaş aldıklarını, zam istedikleri işverenlerinin kendilerine, işinize gelirse bu işinize gelmezse de istifa edip gidin tazminat falan da vermeyiz denildiğini söylediler.

EYLEMDEN BIKTIK

Öz İplik -İş Sendikası Şahinbey Şube Başkanı İdris Kurt, eylem yapmaktan bıkıp usandıklarını, artık haklarını sendikalaşarak arayacaklarını ifade ederek, "İşveren bu işçileri maaşlarınızda hatırı sayılır bir iyileştirme yapacağım diye oyalıyor. İşveren dün sabah itibarıyla yaptığı zammı açıkladı. Ancak işçi arkadaşlarımız bu zammı yeterli bulmadılar. Bunun içinde iki ay önce başlattığımız ancak tamamlayamadığımız örgütlenmemizi tamamlamak için yaklaşık 200 işçi arkadaşımız iş bırakarak sendikamıza kaydoldular’’ diye konuştu.

VAZGEÇMEYECEĞİZ

Kurt, Öz İplik- İş Sendikası olarak sonuna kadar işçilerin arkasında duracaklarını söyleyerek, "Biz anayasal hakkımız olan sendikalaşma hakkımızı kullanıyoruz. Bu hakkı bizim elimizden almaya kimsenin hakkı yoktur. Biz sendika olarak bütün imkanlarımızla ve bütün gücümüzle işçi kardeşlerimizin arkasında duracağız. Sonucu ne olursa olsun kardeşlerimizin hakkını aramaktan asla vazgeçmeyeceğiz’’ diyerek sözlerini noktaladı. BAHRİ GEBEL