Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Ramazan öncesi hiçbir ürüne zam yapılmasına müsaade etmeyeceğini söyledi. Küsbeoğlu, "Zam yapmak isteyen esnafa ramazan arefesinde tarife vermem. Zam talebi olan da yok" dedi. Pidecilere 1.5 ay önce 50 kuruş zam verildiğini, francaladan zam talebinin olmadığını söyleyen Küsbeoğlu 15 gün önce zam gelen et fiyatlarının ise günlük oluşan piyasayla şekillendiğini söyledi.

CANLI HAYVAN OYNAK PAZAR

Canlı hayvana oynak pazar dendiğini, et pazarının da oynak bir pazar olduğunu belirten Küsbeoğlu, "Canlı hayvan bugün 10 lira ise, yarın 9'a düşüyor. Nakliye,yem nedeniyle fiyatlar günlük olarak değişebiliyor" dedi.

ETE İKİ HAFTA ÖNCE ZAM GELDİ

Kasap Hali esnafından Tamer Abuşoğlu, et fiyatlarına iki hafta önce zam geldiğini belirterek, "Dana fiyatları yükselince kasap esnafı koyuna yöneldi. Koyun fiyatları artınca da bu durum et fiyatlarına yansıdı. Canlı hayvanın kilosu koyun 8.250-8.5 iken şu an 10 lirayı buldu. Et fiyatları zamla birlikte 3 yıl önceki fiyatlara yeni ulaşmış oldu. Parekende boşluk tabir edilen etin kilosu 18 lira. Gövdeden 25-30 lira arası fiyatlar değişiyor" dedi.

HAL'DE ZAM YOK

Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayri Sucu, Ramazan öncesi Hal'de hiçbir sebze ve meyveye zam gelmediğini söyledi. Sucu, "Zam, pazarda markette oluyor. Hal'deki fiyatlar geçen seneki fiyatlar. Ama dışarıda perakendede olur. Hal'e yansımıyor. Halden çıktıktan sonra fiyatlar yükseliyor" dedi.

BAKKAL ESNAFI DA ZAM İSTEMİYOR

Bakkallar Odası Başkanı Vakkas Katırlı ise, bakkal esnafının Ramazan öncesi zam yapmayacağını belirterek, "Eski fiyata satıyoruz, bizde zam yok. Pahalılık satışı azaltır. Antepli ayın 15'ine kadar yiyeceğe 15 inden sonra giyime yatırım yapar" dedi. Meral KINACILAR