KONUKOĞLU: KAHRAMANLIK DESTANI

Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu Türkiye'nin işgalcilerden ilelebet temizlendiği zafer günü olarak tarihe altın harflerle kayıt düşülen 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümünün kutlanacağını belirtti. Vatanı işgal altında bulunan Türk milletinin yokluklara rağmen azim ve inançla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini bundan 95 yıl önce tüm dünyaya gösterdiğini vurgulayan Konukoğlu, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kazanılan bu zaferin, dünya tarihine altın harflerle yazılan bir kahramanlık destanı olduğunu kaydetti.

TOPÇUOĞLU: BÜYÜK MÜCADELE

Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın ülke topraklarının düşman işgalinden kurtuluşunu ve ulusun bağımsızlığını ifade ettiğini belirterek, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde verilen büyük mücadele örneğiyle kazanılan bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağlamıştır. Bu zafer, Türk milletinin azim ve mücadele ruhunun, en zor şartlarda bile söz konusu vatan olduğunda bir an bile tereddüt etmeden canlarını seve seve feda ettiklerinin göstergesidir." ifadelerini kullandı

ÇELİKTÜRK: MUHTEŞEM BİR ZAFER

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk 30 Ağustos zaferinin 95. yıl dönümünü, kutlamanın gururunu yaşandıklarını belirterek, bağımsız yaşamayı ülkü edinmiş yüce milletimiz, tarihinden aldığı onuru, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "ya istiklal, ya ölüm" sözleriyle perçinleyerek onun komutasındaki kahraman ordumuzla muhteşem bir zafere imza attığını ifade etti. Gökhan Çeliktürk, “Büyük Önder Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefini de çok kısa bir süre içerisinde birlik beraberlik ruhuyla gerçekleştirecektir. Tarihin altın sayfalarındaki yerini alan ve bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol gösteren Kurtuluş Savaşı, Türk milletinin, ordusu ile birlikte yüce Atatürk'ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanıdır. Bizler de emanet aldığımız vatanımızı her alanda en üst seviyelere çıkarmak için var gücümüzle birlik beraberlik içinde çalışmalıyız"

YILDIRIM:NİCE 30 AĞUSTOSLARA

Merkezi Gaziantep’te bulunan Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, "Bu güzel vatanı canları pahasına koruyan ve bizlere armağan eden Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, nice 30 Ağustosları milli birlik ve beraberlik içinde, huzurla kutlamayı temenni ediyorum" dedi.

BAĞLI:BİR ÇOK ULUSUN KADERİ DEĞİŞTİ

SANKO Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Dağlı, sadece Türk Milleti’nin değil, büyük bir azmin, kararlılık ve mücadelenin örneği olan Büyük Taarruz’un birçok ulusun kaderini de değiştirdiğini söyledi. Dağlı, "Şanlı bayrağımızın altında, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizin bizlere armağan ettikleri bu cennet vatan için büyük bir şükran, minnet ve saygıyla anıyorum”" dedi. BÜLTEN