Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği bir toplantıyla Mahrukatçılar Odası’na bağlı odun ve kömür satıcılarını çevre kirliliği konusunda bilgilendirdi. Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, çevre ve hava kalitesinin korunması amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini, bundan sonra da sık sık bu tür toplantıları ve denetimleri yapacaklarını bildirdi.

KURALLARI ÇOK İYİ BİLİNMESİ LAZIM

Yalım, mahrukatçı esnafının çevreye karşı nasıl duyarlı olmaları konusunda bir takım konu başlıkları ile anlattı. Hava ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için öncellikle kömür ve odun satışı yapan esnafın satışı yaptığı müşteriye anlatması gerektiğini ifade eden Yalım, “Arkadaşlar, bizler kendi bilgilerimizi müşterilerimiz ile paylaşmalıyız. Ancak önce biz kendi satışını yaptığımız ürünlere dikkat etmeliyiz. Kurallara uymalıyız, uymayan esnafımız varsa onları ikaz etmeliyiz. Özellikle soba ve kalorifer yakmalarında uyulması gereken kuralların çok iyi bilinmesi lazım. Geriye kalan küllerin toplanması veya depolanmasının çok iyi bilinmesi lazım. Bunlar bilinmediği zaman çevre kirliğine neden olabiliyor” diye konuştu.

KÖMÜR SATICILARI

Yeni sezonda kömür satıcılarının uyacakları kurallar ile dikkat etmesi gerekli konuların anlatıldığını vurgulayan Yalım, “Hava kalitemizin korunması, az yakıtla çok ısınılması, doğru yakma yöntemleri ve çevrenin korunması hususunda neler yapabilirizin yanı sıra kaçak kömürlerin şehir içerisinde yakıt olarak kullanılmamasıyla mücadele yöntemlerini anlattık” şeklinde konuştu. BÜLTEN