Tümbelsen Gaziantep Şube Başkanı Ebubekir Hançerkıran, zabıtalar haftasını kutladı. Harçerkıran, "Zabıta çalışanları, görevlerini yaparlarken sık şekilde saldırıya uğramaktadırlar. Kimi zaman yaralanmakta, kimi zaman ölümle sonuçlanan saldırılara maruz kalmaktadırlar. Ayrıca, asli görevleri arasında yer almayan birçok işi yapmaları istenmektedir" dedi.

Zabıtaların ciddi sorunları olduğunu belirten Hançerkıran, "Zaman zaman sokaktaki dilencilere veya seyyar satıcılara müdahale etmek zorunda kalan Zabıtalara bu yüzden maalesef ki vicdansız ve kötü kimselermiş gibi bakılmakta ama bu müdahalelerin onların kişisel tercihi değil kendilerine verilen görev gereği olduğu unutulmaktadır. Ülkemizde her geçen gün daha da derinleşen işsizliğin ve bunun bir sonucu olan dilencilerin veya seyyar satıcıların sokaklara çıkmasının sorumlusu zabıtalar değildir. Bunların sorumlusu, bunca yıldır uyguladığı ekonomik siyasi programlarla insanlarımızı işsizliğe, açlığa ve yoksulluğa terk eden siyasi iktidarlar olmuştur." diye konuştu.

SORUNLAR KANGRENLEŞTİ

Hançerkıran, zabıtanın sorunlarının kangren hale geldiğini dile getirerek şunları söyledi: "Zabıtaların yaşadıkları sorunların bir kısmı yasa ve yönetmeliklerden kaynaklanırken, bir bölümü de her yerelin kendi özgül koşullarından ve belediyelerin özel uygulamalarından kaynaklanmaktadır. Ve maalesef ki bu sorunlar hem belediye yönetimleri, hem de merkezi hükümetler tarafından görmezlikten gelinerek yıllardan beri birikmiş ve kangrenleşmiştir. Bizler Kentlerin ihtiyacı olan zabıta sayısı uluslararası standartlar çerçevesinde belirlenerek yeterli sayıda kadrolu zabıta istihdamı sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca, Zabıta çalışanlarının görev yerlerinin belediye başkanlarının keyfi tutumlarına göre değiştirilmesi ve yasalara ve yönetmeliklere aykırı çalıştırılması önlenmelidir" dedi. HABER MERKEZİ