Yaptığı projelerle Türkiye’de ilklerin öncülüğünü yapan Şahinbey Belediyesi, bu yeniliklere bir yenisini daha ekleyerek, zabıta korosunu kurdu. Hiçbir ses eğitimine tabi tutulmamış görevleri sadece zabıta memurluğu olan personellerden oluşan koro 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde sahne aldı. Şahinbey Belediyesi nikâh salonunda düzenlenen etkinlik oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Programa Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yanı sıra, Gaziantep AK Parti eski Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, başkan yardımcıları, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Şahinbey Belediyesi nikâh salonuna gelerek hayatlarını birleştiren Ahmet ve Badegül Alaylı, zabıta korosunun etkinliğine katıldı. Seslendirdikleri parçalarla kendilerini dinlemek için gelen vatandaşların takdirini kazanan zabıta korosu yeni çiftlerle eğlenceli anlar yaşattı.
Düzenlenen etkinliği son bölümünde Ahmet ve Badegül Alaylı çifti zabıta korosunun söylediği parçalarla doyasıya eğlendi.
“Zabıtalar milletimizin huzuru için çalışıyor’’
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, zabıta ekiplerinin her alanda oluğu gibi bu alanda da başarılı olacağına inandığını belirterek, “Zabıta Ekiplerimizin çalışmaları milletimizin rahatı ve huzuru için yapılıyor. Gerek beslenme gerekse hijyen konusunda zabıtalarımız gece-gündüz, bayram-seyran demeden 24 saat esasına göre çalışmalar yapıyorlar. Bu arada kendi aralarında 23 kişiden oluşan güzel bir gurup oluşturmuşlar. Gerek yöresel gerekse ülkemizin en çok beğendiği türküleri seslendiriyorlar. Cumhuriyetimizin 94. Yılı itibariyle de mini bir konser verdiler. Ben kendilerini kutluyorum” dedi.
Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Güneş, zabıtaların sadece ceza yazmadığını belirterek, “Belediyemiz, Başkanımızın öncülüğünde modern çizgiyi yakalamak için çalışmalar yapan bir yapıdadır. Sosyal belediyeciliğe önem veren bir misyonumuz var. Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak bu güzelliklerin içerisine nasıl bir güzellik katabiliriz diye düşünüp zabıta korosunu kurduk. Toplum içerisinde zabıtaların genelde ceza yazan, sayar satıcıları kovalayan bir imajı var. Ancak biz aslında zabıtaların böyle olmadığını zabıtalarında sosyal yönlerini ön plana çıkararak, böyle bir koro kurduk. İleriki aşamalarda esnaf kardeşlerimizle bu koromuzu güzelleştirip genişleteceğiz. Bunu diğer belediyelerle birlikte hazırladığımız müşterek programlara taşıyacağız” dedi.
Şahinbey Belediyesi Zabıta görevlisi Elvan Kılıç, “Çok heyecan verici bir projenin içerisindeyim. Müzik eğitimim hiç olmadı ancak dinlemeyi ve söylemeyi severim. Bu koro bizim çalışma motivasyonumuzu ve kaynaşmamızı sağladı. Ayrıca Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na bizlere vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum ” dedi.
Şahinbey Belediyesi Zabıta görevlisi Özgen Bozkurt, “Şahinbey Belediyemiz ilklerin belediyesi. Bu projenin de vatandaşlarımız tarafından sevileceğine ve ilgi göreceğine inanıyoruz. Bu projede bizleri yalnız bırakmayan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.
Program sonrasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.