Zabıta harekete geçti ve toplu taşıma araçlarına klima denetimi yapıldı. Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, yaz mevsiminde artan sıcak havalardan dolayı vatandaşların gideceği yere daha konforlu ve rahat ulaşmalarının sağlanması için kliması olmayan araçlara ve kliması olup ancak çalıştırmayan araç sürücülerine yasal işlem uygulandı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekiplerince il genelinde toplu taşıma araçlarına klima denetimi yapıldı. Gelen şikayetleri değerlendiren zabıta ekipleri kentin en işlek bölgesi olan Balıklı Parkı durağında halk otobüslerinin klimalarını denetledi. Zabıta ekipleri, otobüslerin içine girerek hem şoförü klima konusunda uyardı hem de klimaların çalışıp çalışmadığını kontrol etti.

BAŞTAN AŞAĞI KONTROL

Klima kontrollerinin yanı sıra araçlarda sigara içen, koltukları yırtık, kirli döşeme ile faaliyette bulunan, gereksiz klakson çalan, susturucu olmayan ya da egzoz ile gürültü çıkararak çevreye ve vatandaşlara rahatsızlık veren, serbest pasolu özellikle 65 yaş üstü yolculara, seferinde çıkmayan, güzergah ihlali yapan, duraklara uymayan toplu taşıma araçlarına yönelik denetimlerde tespit edilen olumsuzluklarla ilgili sürücülere yasal işlem uygulandı.

800 OTOBÜSTE DENETİM

8 ekip ile günde 800 dolayında otobüs denetimi yaptıklarını ifade eden Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü Grup Amiri Nurettin Kaya, vatandaşların daha rahat ve serin bir ortamda yolculuk yapmalarını sağladıklarını belirtti. Nurettin Kaya, “lüks son çıkan araçlarda fazla problem olmuyor. diğer mavi araçlarda klima problemleri oluyor. Bunlara da günlük ortalama 20-30 adet klimadan dolayı işlem yağmaktayız. Ayrıca bazı araçların kliması hiç yok. Onlara da işlem yapıyoruz" dedi.

DEVAM EDECEK

Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından vatandaşların konforlu ve iyi bir yolculuk yapmalarının sağlanması için 06.00-22.30 saatleri arasında denetimler devam edilecek. İHA