Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, alınması gereken tüm tedbirleri de aldı. Zabıta Daire Başkanlığına bağlı motorize, mobil, sivil ve resmi ekipler; dilenci, seyyar satıcı, işportacı gibi olumsuzluklara karşı, ayrıca vatandaşın alışveriş yaptığı işletmelerde rutin denetlemelerin dışında, satışa sunulan ürünler ve satış ortamlarında gerekli denetimlerin yapılması yönünde görevlendirildi.

24 SAAT ESASLI GİÖREV

Sivil ekip ağırlıklı olmak üzere resmi kıyafetli zabıta ekipleri, trafiğe kapalı yaya bölgelerinde alışveriş yoğunluğu göz önünde bulundurularak, bayrama kadar 24 saat boyunca herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için görevlendirilmiş olup çalışmaya başladı. Bayram süresince gerek kurbanlık satış yerlerinde gerekse kurban kesim yerlerinde ekipler görevlendiren Zabıta Daire Başkanlığı, düzen ve intizamın sağlanması, vatandaşın sorun yaşanmaması için gerekli tedbirler aldı. Ayrıca; gerek belediye gerekse zabıta hizmetlerinin en üst düzeyde tutularak vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmesi için 24 saat esasına göre çalışma yapılacak.

BELİRLENEN YERLER DIŞINDA YASAK

Belirlenen kurban kesim alanları dışında, park yerleri, kentin ana arterleri özellikle cedde ve sokaklarda belediye alanlarında gelişigüzel kesimlerin olmaması, kale civarı, dere kenarı ve diğer caddelerde kelle ütülmemesi, kaldırımlarda deri alım satımı yapılmaması ve çevre kirliliği oluşturulmaması yönünde vatandaşlardan daha duyarlı davranmasını talep edildi. HÜSEYİN AĞAÇKIRAN