Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Bey Mahallesi’ndeki kafeleri denetledi. Denetimlerde ruhsatsız oludğu belirlenen 6 işyeri süresiz olarak kapatıldı.

YASAL İŞLEM YAPILDI

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve polis ekiplerinden oluşan 40 personel tarafından Bey Mahallesi’nde faaliyet gösteren kafelere denetim yapıldı. Kafelerde ruhsat kontrolü yapan zabıta ekipleri 19 kafeyi denetledi. Eksik evrakları bulunan işyerlerine cezai işlem uygulayan ekipler, ruhsatı olmadığı belirlenen 6 kafeyi süresiz olarak kapattı. Daha önce kapatılan ve mühürlerinin bozulduğu belirlenen işyerleri için de yasal işlem başlatıldı.

DÜZENLİ DENETİM YAPILIYOR

Denetimler hakkında bilgi veren Zabıta Daire Başkanı Salih Yıldırım, "Şehrimizde faaliyet gösteren bu tür mekanların daha nezih, kaliteli hizmet sunmaları için gerekli denetimleri düzenli olarak yapıyoruz. Ruhsat ve çalışma koşullarının uygunluğu denetlediğimiz bu kontrollere zaman zaman İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile ilçe zabıta ekipleri de katılıyor. Zabıta Daire Başkanlığımıza bağlı Yaya Ekipleri Şube Müdürlüğü, Turizm Zabıtası tarafından bu bölgedeki işyerlerini düzenli olarak denetlemeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın da bu mekanlar hakkında yaşadıkları olumsuzlukları Alo 153 İhbar Hattı’na ve Zabıta Daire Başkanlığımızın sosyal medya hesaplarına bildirmeleri halinde gerekli işlemler yapılacaktır" dedi. HABERMERKEZİ