Gaziantep’te, 2014 yılı 2. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Vali yardımcısı Mehmet Taşdögen başkanlığında gerçekleşti.
Gaziantep Valilik toplantı salonunda toplantıya Vali yardımcısı Mehmet Taşdögen, İş Kur Müdürü Sıraç Ekin, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve sivil toplum kuruluşları başkanları katıldı.
Açış konuşmasını gerçekleştiren Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdögen, “ Kurumumuzun aldığı kararlarla yapılacak bundan sonraki mesleki eğitim projeleri ve işsizlikle mücadele konularının iş gücü piyasası için çok büyük bir önem arz etmektedir. Hepimizin bildiği gibi işsizlik AB ülkeleri’de olmak üzere hemen hemen her ülkenin karşı karşıya kaldığı en önemli sorunlardan biri haline gelmiştir. İşsizlik bir ülkede sadece üretim ve ekonomik kalkınmayı olumsuz etkilememekte, aynı zamanda sosyal problemler, sosyal dışlanma ve yoksulluğu da aynı anda beraberin de getirmektedir. Bu nedenle bu kurul toplantılarında ve bugün burada alınacak kararlar sonrasında iş-kur’un uygulamaya geçireceği projeler ile mesleki eğitim ve istihdam sağlayacak çalışmaları daha iyi bir noktaya gelişi hedeflenmektedir. İşsizliğin önlenmesini gerektiren en önemli çözüm hiç kuşkusuz ki istihdam yaptırabilecek yatırımların arttırılması, iş piyasasının esnekleştirilmesi ve aktif istihdam politikalarının uygulanmasıdır. İş dünyasının en büyük sermayesi sahip olduğu nitelikli insan gücüdür çünkü iyi yetişmiş insan faktörü olmadan diğer bütün faktörler anlam ifade etmeyecektir. Bu nedenle uzun süreli ve kısa süreli işçilerinin giriş ve çıkışlarının nedenleri araştırılmalı, tespit edilmeli ve iş gücü analizlerinin kurumca yapılmasında bu kurulların büyük bir önem arz edeceğini düşünüyoruz” dedi.