Öngörüleriyle ve bazı konulardaki tahminleriyle herkesi şaşırtan Ökkeş Özekşi, bu kez Ahmet Uzer hakkındaki tespitlerinin gerçekleşmesiyle gündeme geldi. Daha önce gerek sporda gerekse siyaset ve genel konularda öngörülerde bulunan, Ökkeş Özekşi, 13 Aralık 2014 tarihinde AK Parti İl Başkanlığı görevinden Milletvekili adayı olmak için istifa eden Ahmet Uzer için Twitter’a yazmıştı. Özekşi, Ahmet Uzer’in il başkanlığından milletvekili adaylığı için ayrılmasını yanlış bulmuş ve Dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olacağını iddia etmişti. Nitekim aynen öyle çıktı ve Ahmet Uzer 12 kişilik Milletvekili aday listesine giremedi. Böylece Ökkeş Özekşi’nin kehaneti bir kez daha gerçekleşmiş oldu..

İşte Ökkeş Özekşi’nin 13 Aralık 2014 tarihindeki Twiti:

okkes ozeksi ‏@okkesozeksi 13 Ara

Herkesin bir hesabı var. AK Parti Gaziantep il Başkanı Ahmet

Uzer'in Dimyat yolculuğu başlamış..

https://gaziantep27net.teimg.com/gaziantep27-net/siyaset-hedefinde-milletvekilligi-var-482084.html

YÜZDE 1 İHTİMALİM VAR DEMİŞTİ, GERÇEKLEŞTİ

Ökkeş Özekşi 8 Ocak 2014 tarihinde Gaziantepspor’u İbrahim Kızıl’ın elinden almak için harekete geçen ve sonuna gelindiğini açıklayan Fatma Şahin ve Bilal Çeker’e yönelik yazısında ise şunları yazmıştı:

Yüzde 1 ihtimalim var 8 ocak 2014

Haftalardır yazıyoruz.. Gelişmeleri duyuruyor, hatta önceki gece gibi gece gazetenin matbaadaki baskısını durdurup, yaşanan gelişmeleri sizlere aktarabilmek için dünyanın eziyetine ve masrafına giriyoruz.. Ama sabah böylesine önemli gelişmeyi duyuran gazete olabilmenin verdiği keyif, tüm yorgunluğu gidermeye yetiyor..

Evet.. Gaziantepspor’da yaşananlar sizler gibi bizlerin de başını döndürdü gerçekten.. Yılların spor adamı, gazetecisiyim, hiçbir dönemde böyle şeyler yaşamadığımızı itiraf etmeliyim sevgili okurlar.. Hala da yaşamaya devam edeceğimiz konusunda kuşkularım var.. Hemde yüzde 1’lik ihtimal de olsa.. Ama bir bakarsınız o yüzde 1’lik ihtimal yüzde 99’a yükseliverir.. Ki, hiç şaşırmam yani…

Dün bizim ekip bu işin başından beri içinde olan ama hiç konuşmayan bilgi vermeyen eski bakanımız yeni büyükşehir adayımız Sayın Fatma Şahin ile konuştular.. Yapılan görüşmeyi deşifre ettikten sonra okuduğumda, “umarım Sayın Şahin üzülmez” dedim.. Çünkü ben, iyi tanıyıp bildiğim Kızıl kardeşlerin söylediklerine değil, yaptıklarına bakan birisiyim..

Ne zaman kongre kararı alınır.. Ne zaman kongrede liste çıkarmaz.. Ne zaman Bilal Çeker veya başkası yönetime talip olur.. Ne zaman oylama yapılır.. Ne zaman kongre divan heyeti kararı açıklar.. Ne zaman Gaziantepspor başkanlık koltuğuna Bilal Çeker oturur, işte ben o zaman inanırım..Bunun dışında hiçbir söz, hiçbir eylem, hiçbir teşebbüs bana inandırıcı gelmez sevgili okurlar.. Özekşi’nin bu öngörüsü de gerçekleşti ve İbrahim Kızıl birkaç gün sonra Gaziantepspor’u bırakmayacağını açıkladı. Böylece Özekşi’nin bir kehaneti daha tutmuş oldu.