Gaziantep Üniversitesi Kampüsü içerisindeki KYK Kız Yurdunun üniversiteye yarım saat uzaklıktaki bir

bölgeye taşınması ve yurt ücretinin de 120 liradan 210 liraya çıkması öğrenci ve aileleri zor durumda bıraktı.

CHP’li Şeker, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ’a yurdun neden taşındığını sordu. Gaziantep Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan KYK kız öğrenci yurdunun üniversiteye yaklaşık yarım saat uzaklıktaki bir bölgeye taşınması öğrenci ve aileleri zor durumda bıraktı. Yurt ücretleri 120 liradan 210 liraya çıkan öğrenciler ayrıca üniversite ile yurt binasına gidiş geliş için de ekstra yol masrafına katlanmak zorunda bırakıldılar.

CHP Gaziantep milletvekili Dr. Mehmet Şeker, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesi ile konuyu TBMM gündemine taşıdı. “Üniversite kampüsü içindeki yurtta kalan öğrencilerin bir kısmının mutlaka taşınması gerekiyorsa bile öğrencileri zaman ve para açısından mağdur etmeyecek bir formül bulunmalıydı” diyen Şeker, taşıma kararının gerekçesini sordu.

Ailelerin kızlarını okutmak için olağanüstü fedakârlıkta bulunduğunu ifade eden Şeker, öğrencilere sadece 300 TL öğrenim bursu verildiği bir ortamda, yurdun uzak bir noktaya taşınarak öğrencilere fazladan ulaşım masrafı çıkarılmasının, üstüne bir de %75’lik yurt ücreti zammı yapılmasının ailelerin ve öğrencilerin haklı tepkilerine neden olduğunu kaydetti.

YURT ÜCRETİ ZAMMI İPTAL EDİLECEK Mİ?

KYK’nın taşıma kararı ile öğrencilerin yurt ücretlerine yansıyan yüzde 75’lik zammı iptal etmeyi düşünüyor musunuz? Diye soran Şeker, Bakan’a şu soruları yöneltti:”Gaziantep Üniversitesi kampüsü içinde bulunan KYK kız öğrenci yurdunun kampüse yarım saatlik mesafedeki bir noktaya taşınmasının gerekçesi nedir? Bu karar verilirken öğrencilerin görüşleri alınmış mıdır? Kız öğrencilerin transfer edildiği yeni yurt binasının mülkiyeti kime aittir? Bu bina kiralama yöntemi ile tutulmuştur? Öyle ise ödenen kira bedeli nedir? 120 TL yurt ücreti ödeyerek kampüs içindeki yurtta kalan öğrencileri uzak noktadaki bir binaya taşımak, yurt ücretini de 210 TL’ye çıkarmak sosyal devlet anlayışı ile bağdaşıyor mu? Kampüs içerisinde bulunan ve fakülte binalarına yürüme mesafesinde olan yurtta kalan öğrencileri yarım saat uzaklıktaki bir binaya taşıma kararı alarak kız öğrencilere ekstra yol masrafı çıkaran KYK, öğrencilerin ulaşım ücretlerini karşılayacak mıdır? Yeni yurt binasına taşınan öğrenciler arasında ikinci öğretimde okuyan kaç kişi vardır? Bu öğrencilerin geç saatlerde gerçekleşen yurt ile kampüs arasındaki ulaşım sorunlarını çözmek için yürütülen/planlanan bir çalışma var mıdır?” Bülten