Yolcu minibüsünde fenalaştıktan sonra indirilip kaldırıma bırakılan genç uzun süre duvarın dibinde can çekiştikten sonra duyarlı vatandaşların haber verdiği ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan genç hastanede hayatını kaybederken geriye “insanlık ölmüş” dedirten güvenlik kamerası görüntüleri kaldı.

SURUÇ'TAN GELİYORDU

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden Gaziantep'e gelen Halil Cengiz, 17 Haziran'da Ünaldı Mahallesi'ndeki kaldırımda baygın halde bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Dr. Ersin Devlet Hastanesine kaldırılan, kalp krizi geçirdiği belirtilen Cengiz, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

YÜREKLERİ DAĞLAYAN GÖRÜNTÜ

Gaziantep Adli Tıp Kurumundaki otopsi işleminin ardından oğlunu Yeşilkent Mezarlığı'nda toprağa veren baba Suphi Cengiz, evladının yaşamını yitirmeden önce bırakıldığı mahallede bulunan iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarına ulaştı. Görüntülerde, yol kenarında duran şehirler arası yolcu taşıyan minibüsten inen kişinin, baygın haldeki Cengiz'i araçtan çıkarıp kollarından sürükleyerek kaldırıma bırakması, ayakkabılarını ve poşetini yanına koyması yer alıyor. Kayıtların devamında minibüs yoluna devam ediyor, kaldırımda bir süre baygın halde bekleyen Cengiz, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye götürülüyor.

HAPİS CEZASI NEDENİYLE BUNALIMA GİRDİ

Irgat bir ailenin 9 tane çocuğundan biri olan Halil Cengiz’in 4 ay önce evlendiği ve evlendikten sonra ailesiyle birlikte İzmir’e gidip ırgatlık yaptığı öğrenildi. Polisler, 2009 yılında karıştığı bir kavga nedeniyle 4 yıl 2 ay hapis cezası alan şahsı arayarak cezasının onandığını söyledi. Ceza aldığını duyan Halil Cengiz, bunalıma girdi. Daha sonra ise ailesini İzmir’de bırakarak Gaziantep’e döndü.

DUVARIN DİBİNE BIRAKILDI

Polislerin eve gidip sorması üzerine hapse girmekten korkan şahıs, Suriye’ye geçmek üzere Suruç’a gitti. Sınırdan geçemeyen şahıs Suruç ile Gaziantep arasında yolcu taşıyan bir minibüse binerek tekrar Gaziantep’e döndü. Gaziantep girişinde fenalaştığı tahmin edilen Halil Cengiz, yol kenarında duran minibüsteki bir kişi tarafından sürüklenerek indirilip duvarın dibine bırakıldı.

ACIM KATLANDI

Baba Cengiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, memleketi Suruç'a giden oğlunun olay günü Gaziantep'e geldiğini söyledi. Oğlunun nasıl öldüğüne ilişkin bilgiye sahip olmadıklarını anlatan Cengiz, "Oğlumu toprağa verdikten 4 gün sonra kendi gayretlerimle bir iş yerine ait güvenlik kamera kayıtlarına ulaştım. Görüntüleri izleyince acım daha da katlandı çünkü oğlum, duvar dibine bırakılmak yerine hastaneye götürülseydi, belki de kurtulabilirdi" diye konuştu. Cengiz, minibüsteki kişi ve olayda ihmali bulunanlar hakkında şikayetçi olacağını sözlerine ekledi. İHA - AA