Tek yumurtalı olarak dünyaya gelen Berat'ın yemek borusu bulunmuyor ve makatı kapalı. Berat, böbrek ve kalp yetmezliği gibi hastalıklar nedeniyle doğduğu gün ameliyat masasıyla tanıştı.

Şahinbey ilçesine bağlı Kıbrıs Mahallesi'nde yaşayan Hamide-Kemal Çoban çiftçi, yedi aylık çocukları Berat'ın yaşama tutunabilmesi için mücadele veriyor. Yemek borusu olmayan, makatı kapalı olan, kalp ve böbrek yetmezliğinin yanı sıra tek yumurtalı olarak dünyaya gelen Berat'ın minik bedeni doğduğu gün ameliyat masası ile tanıştı.

7 AYDA 6 AMELİYAT

Dünyaya gözlerini açar açmaz ameliyatla tanışan Berat bebek, 7 ayda 6 farklı ameliyat geçirdi. Dört çocuklu ailenin geçim yükü ise asgari ücretle çalışan işçi babanın omuzlarında. Günde 7 farklı ilaç kullanan Berat bebeğin ailesi bir yandan çocukları için umutlu bir haber, diğer yandan ise hayırsever yetkililerden gelecek yardım elini bekliyor.

ACI ÇEKİYOR

Anne Hamide Çoban ise Berat'ın doğduğu günden beri acı çektiğini belirterek, “Benim çocuğum doğduğu günden beri çile çekiyor. O gözümüzün önünde eriyip giderken biz de kendisiyle birlikte eriyoruz. Çocuğuma iyi bir doktor bulmak istiyoruz, yeter ki bebeğim iyi olsun. Doğduğu günden beri altı ameliyat oldu. Yedinci ameliyatını da olacak ama bunun için kalbinin büyümesi gerekiyor. Kilo alması için mama veriyoruz ama verdiğimiz mama geri geldiği için kilo almıyor. Çok ağır, Allah'ım kimseye vermesin. Doğduğundan beri maddi manevi çok sıkıntı çekiyoruz, iyi olması için elimizden geleni yapıyoruz. Hastaneye gidiyoruz. Eşim ve çocuklarım evde kalıyor, ben bebekle birlikte hastanede kalıyorum. Her gittiğimizde yaklaşık 2 hafta kalıyoruz. Çocuklarım ve eşim de evde mağdur oluyorlar. Ne yapacağımızı bilmeden çaresiz şekilde bekliyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştu. İHA