Kızıl, "durmak yok yola devam. Hemşehrilerimin baskılarıyla tekrar aday adayı oldum. Merhum Abdulkadir Yüksel'in boşluğunu Gaziantep şehri hiç merak etmesin. Abdulkadir Yüksel'in boşluğunu en iyi şekilde dolduracağımdan, mislisiyle dolduracağımdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Öncelikle Gaziantep ve Güneydoğu'da istihdamı artırmak için kolları sıvayacağını belirten Mehmet Kızıl, "Komşu ülkelerle olan ticari bağların en üst seviyeye çıkması için gece gündüz demeden çalışacağız, mücadele vereceğiz" diye konuştu.

GAZİANTEP'TE 200 BİNE YAKIN SURUÇLU VAR

7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Ak Parti'den aday adayı olduğunu hatırlatan Mehmet Kızıl, daha sonra yapılan 1 Kasım seçimlerinde ise rahmetli Abdulkadir Yüksel'in adaylığı sözkonusu olunca müracaatta bulunmadığını anlattı. Kızıl, "Ailemizden merhum Abdulkadir Yüksel'in adaylığı sözkonusu olunca müracaat etmemiştim. Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün tekrar 24 Haziran için aday adaylığı başvurusunda bulundum. Türkiyemizin ve partimiz Ak partinin en önemli seçiminde elimizi taşın altına koyuyoruz. Burada 400 bin civarında Şanlıurfalı yaşıyor. Bunun 150-200 bini Suruçlu ve hemşehrilerimden gelen baskılarla aday adaylığımı tekrar koydum. Şanlıurfalı hemşehrilerimin talepleriyle tekrar aday adayı oldum" diye konuştu.

ERDOĞAN'A SEVGİMİZ BENİ SİYASETE İTTİ

Siyasete girme nedeninin Tayyip Erdoğan sevgisi olduğunu söyleyen Mehmet Kızıl şunları dile getirdi:"Hayatımda hiç siyaset düşünmezdim. Ama Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgimiz, güçlü sevgi bağlarımız beni siyasete itti. Listeye girersem partimiz için en iyi sonucu almak için çalışacağım. Maddi manevi ne gerekiyorsa, her türlü fedakarlığı yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Ak Parti'ye kurulduğu günden beri gönül bağıyla bağlıyız. 2023 hedefleri doğrultusunda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Biz artık ülke olarak eski dönemleri, Ak parti öncesini yaşamak istemiyoruz. Ak Partili olarak ülkemizin en önemli seçiminde hepimizin üzerimize düşeni yapmamız lazım" dedi.

KOLLARI SIVAYACAĞIM

Listeye girer ve milletvekili seçilirse Gaziantep ve Güneydoğuda istihdam sağlamak için kolları sıvayacağını anlatan Mehmet Kızıl şöyle konuştu:"30 yıldır Şırnak, Şanlıurfa, Mardin, yani Güneydoğuda yaptığımız işlerden dolayı, oluşturduğumuz istihdamdan dolayı etkin bir aileyiz. Bugün benim adaylığım Gaziantep için neyse Şanlıurfa için de odur. Şanlıurfa için neyse Mardin için de odur. Oday olursam özellikle komşu ülkelerle olan güçlü ticari bağları daha genişletmenin mücadelesini vereceğim. Amacımız Güneydoğuda istihdam sağlamak. Listeye girer milletvekili seçilirsem Gaziantep ve Güneydoğuda istihdam sağlamak için kolları sıvayacağım. Komşu ülkelerle olan ticari bağların en üst seviyeye çıkması için gece gündüz demeden çalışacağım. Ülkemizi daha güçlü refah bir düzeye getirmek için büyük bir mücadele vereceğim."

YÜKSEL'İN BOŞLUĞUNU DOLDURACAĞIM

Mehmet Kızıl, Ak Parti'nin 24 Hazirandaki seçimlerde de alternatifsiz olduğunu belirterek, "Ak parti 16 yıldır henüz alternatifini bulamadı. Dolayısıyla bu saatten sonra ülkemizi acemilere teslim edemeyiz. Durmak yok yola devam. Hemşehrilerimin baskılarıyla tekrar aday adayı oldum. Merhum Abdulkadir Yüksel'in boşluğunu Gaziantep şehri hiç merak etmesin. Abdulkadir Yüksel'in boşluğunu en iyi şekilde dolduracağımdan, mislisiyle dolduracağımdan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR