HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ beraberindekilerle partisinin iftar programına katıldı. İftarını partilileriyle beraber açan Yüksekdağ, Siyasi iktidarın Gaziantep'i IŞİD üssü haline getirdiğini öne sürdü.

Yüksekdağ, "7 Haziran'da gördüler, 1 Kasım'da gördüler, Kobani'de, Şengal'de dört bir yanda gördüler ve Antep'te de görüyorlar. Bakın bu güzelim kenti IŞİD yuvası haline getirdiler. Getirdiler diyorum çünkü bunu IŞİD'in paraleliymiş gibi hareket eden, IŞİD'in siyasi merkezi gibi konuşan, bu iktidar yapmıştır. Antep'in güvenliliği ve mutluluğu için Suriye'de Kürtlerle dost olmayı başaramayanlar, kardeşlik hukukuyla hareket etmeyi başaramayanlar bugün Antep'i, Kilis'i adeta IŞİD'e teslim ettiler. Önce ülkeyi güvensiz hale getirdiler, sonra da 'halkımız, milletimiz güvenliği sağlamak için bizim savaş ilan etmemiz lazım' dediler. Güvenlik politikalarını devreye koydular. Kime karşı? Elbette IŞİD'e karşı değil, elbette ki uluslararası terör yapılanmalarına karşı değil, bu halka karşı şiddet uygulayarak, operasyon yaparak, polisiyle hukukuyla, silahla zorla operasyon düzenleyerek bu ülkede güvenlik sorununu bu siyasi iktidar yarattı" dedi.

BİZLERİ KIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Yüksekdağ, AK Parti Hükümeti tarafından Doğu Anadolu Bölgesinde demokratik yollarla kazanılan kurumsal mevzilerin düşürülmeye çalışıldığını savunarak, şunları ileri sürdü: “Belediyelere kayyum atama, dokunulmazlıkları kaldırma operasyonları başlatıldı, parti yöneticilerimize yönelik kuşatma ve göz altılarla bizleri kırmaya çalıştılar. Kazandığımız mevzilerin ve başarıların geriye savrulması onların siyasi alanının güçlendirilmesi anlamına gelir."

HALKLAR HİZAYA GİRSİN

"Halkların Demokratik Partisi’nin yürüyüşünü ve demokratik yapıdan beslenmesini kırmak, onlar için büyük bir anlam ifade etmektedir. Türkiye’deki bütün halklar, aynı hizaya dizilsin, sarayın kapısında hizaya dizilsin istediler. Bu hizayı bozan tek bir siyasi parti halkların demokratik partisidir. Bizler bu süreç boyunca sarayın ve saltanatın hizasına geçmeyi ret ettik. Sarayın hegemonyası AK Parti saray diktatöryasının karşısında demokratik bir seçenek olduğunu biliyorduk"

İNANCIMIZA SIMSIKI SARILDIK

"Halkların Demokratik Partisi, demokratik siyaseti savunduğu için bugün dokunulmazlığı kaldırma yoluyla meclisten sürülme, atılma ve hapse gönderilme tehdidi, saldırıyla karşı karşıyadır. Bizler böyle bir kuşatma altında, bölge halkı nasıl direndiyse bizde bu inançla direneceğiz. Biz de Sur’daki, Cizre’deki, Nusaybin’deki kararlılıkla hayata tutunacağız. Partimize ve inanç zeminimize sımsıkı tutunduk. Kimse bizi bu zeminden koparmayı başaramaz, başaramayacaktır. Her yerde, sarayın karşısında hizaya geçmeyenler olarak demokrasinin, özgürlüklerin, hakkın ve adaletin sesi olmaya devam edeceğiz. Çuval çuval paraları sıfırlayamayanlar, yolsuzluk ve rüşvet ağı üzerinden kendine karanlık bir egemenlik alanı kuranlar, savaş, silah, şiddet olmadan, haram yemeden iktidarda durmayı var olmayı başaranlar, bizim siyasetimizi anlamayı başaramazlar, bizim direncimizi anlamayı başaramazlar."