Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla adından söz ettiren Şahinbey Belediyesi, yapılan çalışmalar sırasında yüklenici firma ve belediye çalışanlarının şantiyelerde iş kazasına maruz kalmaması için “İş Kazalarına Sıfır Tolerans” projesi başlattı.

Proje kapsamındaki ilk toplantı belediye meclis salonunda yapılan İş Güvenliği ve Sağlığı Kurulu bünyesinde gerçekleştirildi. Toplantıya; Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Güzel, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Ali Darığa, Fen İşleri Müdürü Tuncay Çevik, sorumlu personeller, yüklenici firma sorumluları ve iş güvenlik uzmanları katıldı. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nün işbirliği yaptığı projeyle; Fen İşleri Müdürlüğü’nde görevli teknik kadro çalışanları, kontroller ve yüklenici firmaların iş güvenliği uzmanlarının belediye sorumluluğundaki şantiyelerde, güvenli çalışmayı bir kültür olarak yaygınlaştırarak farkındalık meydana getirmek için proje aşamalarında değerlendirme yapmaları amaçlanıyor.

Toplantının açış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Cuma Güzel, iş sağlığı ve güvenliği konusunda çok hassas olduklarını söyleyerek, “Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun, çalışanlarımızın işyerlerinde en küçük bir zarar görmemesi için gerekli tedbirlerin alınması konusunda bir talimatı oldu. Bizde yaptığımız kurul toplantılarında işleyişin daha aktif hale gelmesi için yaptığımız istişarelerde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğümüz ile Fen İşleri Müdürlüğümüzün işbirliği yapmasını kararlaştırdık. Bu yeni süreçte her iki müdürlüğümüzün, yüklenici firmaların iş güvenlik uzmanlarıyla koordineli olarak çalışarak, özellikle şantiyelerde çalışan görevlilerin can güvenliğini sağlayacak tedbirlerin en üst düzeye getirilmesini hedefliyoruz. Bunun yanı sıra 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğümüze bağlı olarak kurulan İş Sağlığı ve Güvenliği birimimiz çalışmaları etkin olarak devam edecektir” dedi.

YÜKLENİCİ FİRMA YETKİLİLERİ BİLGİLENDİRİLDİ

Toplantıda ayrıca yüklenici firma yetkililerine de, çalışanlara işe başlarken; Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminin verilmesi ve bunu belgelendirmeleri, iş sağlığı ve güvenliği hususundaki tedbirlerin alınması, kişisel koruyucu donanımların kullanılması, risk analizlerinin yapılması, ramak kala uygulamalarının yapılması gibi konuların hassasiyetle uygulanması gerektiği anlatıldı. Toplantı sonunda Şahinbey Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı İsmail Akşit tarafından, “Şantiyelerde Güvenli Çalışma Yöntemleri” konulu sunum yapıldı. Proje aşamaları kapsamında toplantıların periyodik olarak devam edeceği bildirildi. BÜLTEN