Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İpek Yolu Belediye Başkanları oluşumu ve Dünya Vatandaşlar Örgütü (WCO) Türkiye sekretaryalarını üstlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen programda bir araya gelen İpek Yolu üyesi kentlerden Çin, Güney Kore ve Çeçenistan yetkilileri, İpek Yolu ile Dünya Vatandaşlar Örgütü Sekretaryalarının yer aldığı ofisin açılışına da katıldı.

Bey Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılış programına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Dünya Vatandaşlar Örgütü (WCO) Başkanı Dr. Young Hoon Kwaak, Almanya’nın Ludwigshafen Belediye Başkanı Dr. Eva Lohse, İpek Yolu üyesi kentlerden Çin, Güney Kore ve Çeçenistan yetkilileri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi ve belediye yetkilileri de katıldılar.

Açılış programında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, “İpek Yolu’nun eski canlılığına kavuşması, bu yol üzerinde yer alan tarihi ipek yolu kentleri arasında kültürel, sosyal ve ekonomik işbirlikleri kurulması amacıyla attığımız adımlar meyvelerini vermeye devam ediyor. Kentler diplomasisi ile başlayan işbirlikleri dünya barışına katkı sunmak gibi yüce bir amaca hizmet ediyor.” dedi.

Bu ofisler ile yurt dışı ilişkilerin daha kolay sağlanacağına vurgu yapan Güzelbey, “Gaziantep’in tarihi ve kültürel kimliğine sahip çıkma çabaları ve bu konudaki başarısı, ipek yolu üyesi ülkelerin fikir birliği ile oluşumun temsilciliğinin kentimize verilmesini sağladı. Bu ofis, İpek Yolu Sekretaryalığının yanı sıra; Dünya Vatandaşlar Örgütü, AB Ofisi ve Dış İlişkiler Bürosu olarak da hizmet verecek ve uluslararası bir kimlik taşıyacak” şeklinde konuştu.

GENÇ ELÇİLER SERTİFİKALARINI ALDILAR

Programda ayrıca Dünya Vatandaşlar Örgütü (World Citizen Organisation) Türkiye’deki Genç Elçilerini belirledi.

Genç elçilik görevine, Avukat Barış Baz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Uzmanı Tuğba Selbes, Zirve Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğrencisi Bengü Aslanpay, Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğrencisi Su Kılıç, Gaziantep Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğrencisi Orhan Soytürk ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kardeş Şehirler Şube Müdürü Şahin Çetin seçildiler.

Dünya Vatandaşlar Örgütü (WCO) Başkanı Dr. Young Hoon Kwaak, “Önemli bir misyona sahip olacak gençler hem tarihi İpek Yolu’nun başkenti Gaziantep’i temsil edecek hem de WCO’nun tüm dünyadaki diğer elçileri ile ortak projeler üretip iş birliği gerçekleştirecek” diye konuştu.

Sertifikalarını Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanı Dr. Asım Güzelbey ve Dünya Vatandaşlar Örgütü (WCO) Başkanı Dr. Young Hoon Kwaak’dan alan gençler, Gaziantep ve İpek Yoluna katkı sağlamaya hazır olduklarını, Gaziantep’i uluslararası platformda tanıtacak bu oluşumun üyesi olmaktan onur duyduklarını belirttiler.