A Haber’de yayınlanan Kadraj programına katılan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Ergenekon Davası’nın gerekçeli kararını değerlendirdi. Eski Genelkurmay Başkanı ve Ergenekon Davası hükümlüsü İlker Başbuğ'un "ciddiye almıyorum" tepkisini gülümseyerek "Ben de onu ciddiye almıyorum" sözleriyle yorumladı. Tayyar, Yüksek Seçim Kurulu'nun A Haber'e verdiği yayın durdurma cezasını ise "YSK sansür kurulu gibi çalışıyor" sözleriyle yorumladı.

BEN DE BAŞBUĞ'U CİDDİYE ALMIYORUM

"Ben de Başbuğ'un açıklamalarını ciddiye almıyorum, Çünkü Başbuğ bir darbe davasında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış bir isim. Bir kategorik yaklaşımla değerlendireceksek, hakkında en ağır iddiaların ve en önemli bilgi ve belgelerin olduğu isim. Başbuğ'un böyle bir açıklama yapması acziyetinden kaynaklanıyor. Burada eleştirilmesi gereken konu, Başbuğ'un özel yetkili mahkemede değil, Yüce Divan'da yargılanması gerekiyordu. İster Mansur Yavaş, ister Meral Akşener isterse İlker Başbuğ olsun, hangi ismi gündeme getirirlerse getirsinler, Başbakan Erdoğan Köşk'e aday olursa ona alternatif yaratabileceklerini düşünmüyorum.

YSK SANSÜR KURULU GİBİ

Tamamen seçim öncesi susturmaya yönelik bir sansür girişimi. düşünün ki Twitter'da insanlar istedikleri gibi hakaret edebiliyor, iftira atabiliyor, küfredebiliyorlar, hukuk dışı yayınları servis edebiliyor. Bunlar hukuk kurallarına tabi değil ama gazete ve televizyonlar hukuk kurallarına tabi. Bunlar geniş yorumlanarak sansür olarak uygulanabiliyor ve aydınlar, entelektüeller sokağa dökülmüyorlar. Bunun basın özgürlüğünü engellediğini söylemiyorlar. İftiranın kol gezdiği Twitter'a geçici engellemeyi bile bir ifade özgürlüğünü engelleyici tavır olarak değerlendiriyorlar. A HABER