Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi öğrencisi Mehmet Şerif Danışman, bütün puan türlerinde Gaziantep birincisi oldu. Sonuçların açıklanmasının ardından başarılı öğrenciyi telefonla arayarak tebrik eden Celalettin Ekinci, bugün deGaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi öğrencisi olan Mehmet Şerif Danışman'ı makamında kabul etti. Ziyarette Danışman'a Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi Müdürü İsmet Tiryaki eşlik etti.

2014 YGS'de bütün puan türlerinde Gaziantep birincisi olan Mehmet Şerif Danışman'ı tebrik eden Ekinci, "Öğrencimizin başarısıyla gurur duyduk, Şerif bizim göğsümüzü kabarttı, hem ders başarısıyla hem de kişiliğiyle örnek bir öğrenci olan Mehmet Şerif'in LYS 'de de çok başarılı bir sonuç alacağını düşünüyorum. Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak başarılı öğrencilerimize maddi veya manevi her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" dedi.

AİLEME VE ÖĞRETMENLERİNE BORÇLUYUM

Aslen Mardin Nusaybinli olan ve 2010 yılında yapılan SBS sonucunda Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi'ne kayıt yaptıran ve okulda yatılı olarak öğrenim gören Mehmet Şerif Danışman, başarısını öncelikle ailesine daha sonra da okul hayatında kendisini okutan öğretmenlere borçlu olduğunu söyledi. YGS'de yer alan temel matematik testindeki 40 soruyu da doğru cevaplayan Danışman, Fen Bilimleri testindeki 40 sorudan da sadece birini doğru cevaplayamadı.

CİDDİ BİR ÇALIŞMA YAPTIK

YGS Gaziantep birincisi Mehmet Şerif Danışman, sınavdaki başarısının kendisini çok şaşırtmadığını, çünkü derslerine ilk günden beri düzenli olarak çalıştığını ve bu ciddiyetinin semeresini aldığını söyledi. Okul hayatının her döneminde dersleri takip ettiğini, hocalarını can kulağıyla dinlediğini söyleyen başarılı öğrenci, özellikle lise döneminde okuldaki etütlere düzenli katıldığını, Sabah erken saatlerde kalkıp ders çalıştığını, soru çözdüğünü sözlerine ekledi.

İNANMAK YETERLİ

İnanmanın başarmanın yarısı olduğunu söyleyen Danışman, "Ben inançlı bir insanım, hep dua ettim, zor zamanlarda Allah'a ve dinime sarıldım ve bunun da çok faydasını gördüm." dedi. Lise öğrenimi boyunca dershaneye de devam eden ve dershanedeki hocalarına da şükran borçlu olduğunu söyleyen Danışman, "Bize her zaman destek olduğunu bildiğim Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın'a, İl Millî Eğitim Müdürümüz Celalettin Ekinci'ye, Şehitkâmil İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı'ya ve bilhassa okul müdürümüz İsmet Tiryaki'ye ve okuldaki bütün öğretmenlerime teşekkürü bir borç bilirim." dedi. Mehmet Şerif Danışman, LYS için henüz bir şey düşünmediğini ancak çalışmaya devam ederek 2. sınavda da başarılı olmak istediğini söyledi ve herkese teşekkür etti. HABER MERKEZİ