Okan Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Türkiye’nin farklı illerinde düzenlediği “Servet Gülsün Şirin’le Sınavdır Geçer Konferansları”, Gaziantepli üniversite adaylarıyla buluştu. Şirin, "Yalnız değilsiniz, sizin gibi 1.5 milyon insan var, sınav gecesi onlarda uyuyamayacak. Hiçbir sınav sizden daha önemli ve değerli değildir, değerli olan sensin. Umudunuzu kaybetmeyin, ön yargılarınızı kırın" dedi.

Uzman akademik kadrosuyla öğrencilerini iş yaşamına hazırlayan, eğitime çağdaş yaklaşımı ile dünyada ve Türkiye’de pek çok araştırmaya öncülük eden Okan Üniversitesi, mevcut öğrencilerinin yanında zorlu sınav maratonuna hazırlanan üniversite adaylarını da yalnız bırakmıyor. Türkiye’nin farklı illerinde düzenlenen “Servet Gülsün Şirin’le Sınavdır Geçer Konferansı”nda adayların en çok merak ettiği sorulara yanıt veren Eğitim Uzmanı Servet Gülsün Şirin, kendine has üslubuyla Gaziantepli gençlerin de sevgisini kazandı.

Şehitkamil Kültür Merkezi'nde yapılan ve Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın'ın da katıldığı konferansa, Okan Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, İstanbul’daki yoğun kar yağışı nedeniyle katılamadı.

YORULMADAN ZAFER KAZANILMAZ

Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, öğrencilere sınavlarda başarılar diledi. Selami Aydın, gençlere çalışmadan, yorulmadan zafer elde etmenin mümkün olmadığını belirterek, "elleriniz ceplerinizde merdiven çıkamazsınız. Daha az uyuyun, daha az gezin, internetten ve cep telefonundan uzak durun" dedi.

Bini aşkın lise öğrencisinin ilgiyle izlediği konferansta Şirin, zorlu üniversite maratonuna dair önemli ipuçlarını adaylarla paylaştı. Servet Gülsün Şirin, üniversite sınavının hiçbir zaman öğrencilerin kişiliğini ve zekasını ölçemeyeceğini, nasıl bir insan olduğunu belirleyemeyeceğini belirterek sunumuna başladı. Öğrencilere, hiçbir sınavın kendi değerlerini ölçemeyeceğini söyleyen Şirin, “Önemli olan sensin ve bugüne kadar önüne getirilen sınavlar, amaçlar ve araçlar arasındaki ilişkiyle ilgili kafan karıştırılmış olabilir. Bu sınav, hayata kattığınız anlamı, yüreğinizdeki aşkı, hayata tutunma gücünüzü ölçemeyecek. Hayat, sizin yaşama kattığınız anlamdır. Anlamını ölçemeyecek bir şey için kendinizi çok harap etmenize gerek yok” dedi.

HERKES BAŞARILI OLMAK İSTİYOR

Herkesin başarılı olmak için çalıştığını belirten Şirin, “Bu hayatta herkes başarılı olmak istiyor. İyi üniversite ne demek, iyi bölüm ne demek? Herkes iyi para kazanmak, iyi bir aile kurmak istiyor. Önemli olan fark yaratabilmektir. Biz sizlere iyi imkanlar sunmak için çalışıyoruz. Çok iyi bir akademik kadro, çok iyi bir kampüsle çok iyi bir iş yapıyoruz” diye konuştu.

Öğrencilerin zamanlarını planlamada sorun yaşadığını belirten Servet Gülsün Şirin, sözlerine şöyle devam etti: “Bakın ‘Eylülde çalışmaya başlayayım, olmadı ekimde başlayayım, yılbaşında başlayayım’ diye diye zaman geçiyor. Önce küçük küçük adımlarla başlamalısınız. Buradan çıktığınızda kendinizi değerlendirin. Söylenecek hiçbir söz kendine söyleyeceğin sözden daha değerli değil. ‘Ne yapmam gerekiyor?’ deyin. Kendinize ‘Kimim ben?’ diye sorun. İnsanın 18 yaşındayken bu soruyla ilgili kafasında bir soru işareti yoksa oturup bir kez daha düşünmeli. Ne olmak istiyorum? Kimim ben? Bunu belirlemek lazım”.

Servet Gülsün Şirin son olarak “Hayal kırıklıklarınız tabii ki olacak ama vazgeçmeyin. Ben fizik bilmem, kimya bilmem, beni buradan başka şehre göndermezler gibi kendinizle ilgili ön yargılarınızı kırın” diye konuştu.

Konferansın ardından akşam Sahan Restoran’da düzenlenen gala yemeğine Gaziantep eğitim camiasının önde gelen isimleri katıldı. Haber Merkezi