Sezonun ikinci haftasında deplasmanda Bursaspor karşısında galibiyetle ayrılan Gaziantepspor’da Beşiktaş maçı öncesi yöneticiler ümitli konuştu. Bu sezon iyi bir ekip oluşturduklarını kaydeden Gaziantepspor Transfer Komitesi Üyesi Mehmet İhsan Güney, Beşiktaş maçından da sahadan boş ayrılmayacaklarını söyledi.

Geçen hafta oynadıkları Bursaspor maçında otoriterlerin kendilerine şans tanımamalarına rağmen istedikleri galibiyeti elde ettiklerini kaydeden Güney, “ Biz Bursa maçından galip geleceğimize inanıyorduk ve sonuç olarak sahadan galibiyetle ayrıldık. Oyuncularımız bizleri mahcup etmedi ve 3 puanı hanemize yazdık. Hedefimiz her zaman 3 puan” dedi.

BOŞ ÇIKMAYIZ

Yarın akşam kendi sahalarında ligin güçlü ekiplerinden Beşiktaş ile oynayacaklarını ifade eden Güney, “Tek hedefimiz yine Bursa maçında olduğu gibi 3 puan ama en kötü ihtimal yenilmemek. Beşiktaş bu ligin en güçlü takımlarından biri ve kadrolarında iyi oyuncular var. Ancak bu durum bizi ilgilendirmeyen kısmı, takım olarak iyi bir durumdayız. Kazanmak için sahaya çıkacağız. Rakip takımın eksiklikleri ve fazlalıkları bizim düşündürmüyor. Tek düşüncemiz sahadan 3 puanla ayrılmak” dedi.

ZORLANIYORUZ

Bu sezon transfer ettikleri futbolcularla bizzat yakından ilgilendiğini açıklayan Güney, “Takıma yabancı oyuncuları getirirken çok sıkıntılar. Sınırda yaşanan hareketlilik ve son zamanlarda yaşanan terör olayları neticesinde prensipte anlaştığımız yabancılarla masaya oturamadık. Abuda, Larsson, Putsila, Marçal ile ilk önce Gaziantepspor’un iyi bir kulüp olduğunu onlara söyledik. Türkiye’nin sayılı kulüplerinden ve hedeflerimiz den bahsettik. Onlarda araştırdılar bizimle anlaştılar” dedi.

HEDEFİMİZ AVRUPA

Gaziantepspor’u ilk hafa oynadığı maça bakarak değerlendirme yapılmaması gerektiğini savunan Güney, “Her şey den önce bir takımın iyi günlerinin yanında kötü zamanları da olabiliyor. Dünyanın en yüksek bütçeli takımları bile sıradan bir takıma kendi evinde mağlup olabiliyor. Biz mütevazı bir bütçeye sahibiz ama buna rağmen hedefimiz Avrupa kupalarına katılmak. Bunu da başaracağımızı düşünüyorum. Kadromuz iyi. Beşiktaş maçında 3 puan alırsak bunu tescillemiş olacağız” dedi.

DESTEK OLSUNLAR

Son dönemlerde tribünlerde yeteri kadar Gaziantepspor taraftarlarını göremediklerini aktaran Güney, “Gaziantepsporlu taraftarlar aslında Türkiye’nin en büyük taraftarı ama özellikle son iki sezondur da bizi yalnız bırakıyor buda bizi üzüyor. Bize destek versinler bizde onları mahcup etmeyeceğiz söz veriyorum” dedi.

İhsan Güney son olarak, yönetim kurulunun farklı prim sistemi uygulamadığını, Beşiktaş maçına ekstra bir prime gerek duyulmadığını ve oyuncaların her maça önem verildiklerini söyledi.

MUHARREM TÜRKOĞLU