Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Gaziantep'in Geleceğine Değer Projesi'nin kapanış töreni düzenlendi. Sosyal Destek Programı kapsamında yürütülen projenin kapanış töreni Mahalli Hizmet içi Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, projenin organize bir şekilde hazırlandığını aktardı.

Gaziantep'te farkındalık oluşturmak için Gaziantep'in Geleceğine Değer Projesi'ni başlattıklarını belirten Yanmaz, "Sanayisiyle, ticaretiyle ön planda olan şehri eğitim yönünden de güçlendirmemiz gerekiyor. Okulları yaşanabilir hale getirmeye çalışıyoruz. Bu yazdan bu yana hizmetli, memur sayımızı arttırdık. Okullardaki derslik sayılarını arttırarak öğrencilerin daha iyi eğitim almasını sağlamaya çalışıyoruz ama henüz yaptıklarımız hiçbir şey. Daha katetmemiz gereken çok yol var" diye konuştu.

TALEPLER YOĞUN

Yanmaz, şunları kaydetti: "Kurslara talep yoğun. Ders verecek öğretmenler de yeterli. Verdiğimiz kurslarda kaynak sıkıntısı da yok. Eğitimde Başarıyı Arttırma Programı sistemine girdikleri zaman bütün kaynaklar mevcut. Öğretmenlerin ek kaynak istemelerine gerek yok. Ortaokul için verdiğimiz destek kurslarını lise öğrencileri için de vermeyi düşünüyoruz. Ayrıca okul müdürlerinden istirhamım, hafta içi okul, hafta sonu kurs. Öğrenciler çok yoruluyor. Dinlendirici programlara, spor faaliyetlerine de zaman ayırsınlar." AA