Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri’ne bağlı bulunan Park Bahçeler Şube Müdürlüğü, prestij açısından önemli gördüğü şehrin giriş-çıkış yollarını estetik açıdan güzelleştiriyor.

Park Bahçeler Şube Müdürlüğü, park bahçelerin düzenlenmesi ve çiçek çalışmalarına hız verdi. Beş şehir girişi bulunan Gaziantep'in, ilk olarak havaalanı yolundaki engebeli (şev alanlar) alanlar düzeltilerek bitki dikimi için hazırlandı. Proje çalışmalarına bağlı olarak yol üzerine 6 bin 400 metre kare rulo çim, 10 bin adet zakkum ve 10 bin adet muhtelif çalı türü süs bitkisi dikimi yapıldı. Bu kadarla sınırlı kalınmayacağını belirten Fen İşleri Yeşil Alanlar Şube Müdürlüğü yetkilileri, Yeşilkent mezarlık girişinden başlayarak havaalanı giriş kapısına kadar havaalanı yolu 14 bin 330 metre refüj alanlarda sulama sistemleri döşeneceğini belirttiler.

Adıyaman, Osmaniye ve Şanlıurfa girişlerinde bakım ve görsel zenginliği sağlamak için işçi sayıları arttırılarak sulama ve budama çalışmaları aralıksız devam edeceğini belirten Yeşil Alanlar Şube Müdürlüğü yetkilileri, “Yılda iki kez çeşitli şekillerdeki çiçeklerle renkli şölen oluşturulacağız. Kahramanmaraş yolu serbest bölge girişinden otoban girişine kadar olan Aktoprak mevkide 4 bin metre ve Sefaşehir mevki orta refüjde 2 bin 400 metre sulama sistemleri döşemesi yapıldı” bilgilerini verdi.Bülten