Şahinbey Belediye Meclis toplantısı başkan Başkan Vekili Cuma Güzel başkanlığında yapıldı. 10 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında CHP'li üyeler 10 adet arsa satışı, bir gündem maddesine plan notu eklenmesine ret oyu verdi. CHP'li Hasan Türk, gündem dışı söz alarak, "Yollar yapılıyor, cetveli elimize aldığımız zaman yolların düz olması, sağa sola kıvrılmaması gerekiyor. Sağa-sola kıvrılıyorsa orada farklı bir şey vardır" dedi.

Meclis toplantısı sonunda söz alan Hasan Türk, "Meclise gelen gündem maddelerinin yüzde 90'ı imar tadilatı. Yollar yapılıyor, cetveli elimize aldığımız zaman yolların düz olması, sağa sola kıvrılmaması gerekiyor. Sağa-sola kıvrılıyorsa orada farklı bir şey vardır" dedi.

Alınan kararların sonradan değiştirilmemesi, aynı yer için imar tadilatının gelmemesini isteyen Türk, "Yamaçtepe için oy birliği ile karar aldık. Ancak burada 6 ay sonra imar değişikliği yapıldı. Bir yerde benzin istasyonu ihtiyacı varken, o plana önceden ilk yapılırken eklenmeli. Sonradan gelip değişiklik yapılmasın" diye konuştu.

Ali Süzer İşitme Engelliler Voleybol takımının Belçika'da düzenlenecek şampiyonlar ligine katılması için 30 Bin TL yardım yapılmasıyla ilgili Uğur Kalkan'ın verdiği önerge belediyenin bütçesinden ayırdığı kota dolduğu için yardımda bulunulamadı.

CHP'li meclis üyesi Yılmaz Kireç de söz alarak, "Bu hükümet döneminde mekansal planlar yönetmeliği çıkarıldı. Bu imar tadilatları yapılırken, mekansal planlar yönetmeliğine uyulursa bir sıkıntı olmaz. Buna uyulmasını istiyoruz" dedi.

Haber Merkezi