Disk Bölge Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda sendikaya bağlı işçiler katıldılar. Toplantıya katılan işçiler yerel seçimlerde CHP’ye destek vereceklerini belirttiler.

DİSK bölge başkanlığında yapılan toplantıya CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif EKİCİ, İl Başkanı Mehmet Gökdağ, Şahinbey Belediye Başkan Adayı Mustafa Aslan ve beraberindeki yöneticiler katıldılar. CHP heyetini, Disk Bölge Başkanı Ali Güdücü, Şube Başkanları Süleyman Göçmen, Mehmet Korkmaz ve sendikaya üye işçiler karşıladılar.

KADROLU ALACAĞIM

Toplantı da işçilerin sorunlarını dinleyen CHP Büyükşehir Belediye başkan Adayı Akif Ekici, işçilerin sıkıntılarını bildiğini ve yönetime geldiklerinde başta taşeron işçi sorunu çözeceğini söyledi. Akif Ekici “Emeğin alım satımı olmaz. Bu nedenle taşeron işçi olarak çalışan arkadaşlarımızın tamamını belediye bünyesinde ki şirketlere kadrolu olarak alacağım. Hepsinin sosyal hakları eşit olacak. Eşit işe, Eşit ücret vereceğiz. Ayrıca yoksul ailelerimize 10 Ton’a kadar suyu bedava yapacağız Asgari ücretli, emekli, engelli ve şehit ailelerine kullandıkları suyun 10 Ton’a kadar olan kısmının yarısını belediye bütçesinden karşılanacağız"

EMEKLİLERE ÜCRETSİZ TAŞIMA

Belediyede çalışan işçilerimiz, öğrencilerimiz ve emeklilere ulaşımı da bedava yapacağız. Asgari ücretle çalışan işçilerimiz için toplu konut projelerimiz olacak. İlk olarak organize sanayi bölgesine yakın bir alanda 30 Bin konutluk UYDU KENT projesi hazırladık. Bunu hemen uygulamaya koyacağız. Bunun yarı sıra ucuz arsa üreterek dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmayı hedefliyoruz” dedi. Akif Ekici, DİSK’e bağlı işçilerin CHP’ye ve kendilerine destek olmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek tüm işçilere teşekkür etti. HABER MERKEZEİ