“Çocuklara bazen bir kitap, bir oyuncak, bazen bir yemek ve bazen de çikolata alıyorum” diyen Yalçın, duygularını, hedeflerini ve amacını anlattı.

“Müzikle 2 senedir içli dışlı olduğum için, tiyatrodan da gelme bir sanat sevgim olduğu için ve çocukları da gerçekten çok sevdiğimden dolayı bu projeyi yapmak istedim" diyen Yalçın, "Gittiğim şehirlerdeki insanların tepkisi çok güzel. Bir çocuk gördüğüm zaman gerçekten kendimi kaybediyorum ve o an çocuklaşıyorum, onların dünyasında inmeye çalışıyorum. Çocuklar benim için bambaşka bir dünya. Bu yola çıkarken çocukların o müziği dinlemesi ve dinlerken o gözlerinde ki mutluluğu görmek istiyordum. Müziğin evrensel olduğuna inanıyorum. Sosyal medya üzerinden insanlar beni memlektlerine davet ediyorlar. Aslında ilk olarak projemin amacı şuydu ‘81 ilde sokak müziği’ diyeydi. Daha sonra çocukların o ilgisini görünce ‘81 ilde çocuklar için çal’” diye değiştirdim”

GAZİANTEP 54'NCI DURAĞI

Yalçın devamla şunları söyledi: "Gaziantep 56. Durağım. İlk İstanbul da başladım. Karadeniz, İç Anadolu, Ege, Akdeniz derken Doğu ve Güneydoğuda’yım şimdi. Gaziantep'te sokak müziği yaparken yanıma yaklaşan ufak bir çocuk fark ettim. Yaklaşık 10 dakika gözlerini benden ayırmadı. Şarkıyı bitirdim ve yanıma davet ettim. Tanışmak ona şeker vermek için. Fakat isminin Sare olduğundan başka bir bilgi edinemedim. Hiçbir şey söyleyemedim. Bu çocuklar savaştan kaçıp gelmişlerdi ve yüzleri gülmüyordu. Ne yaptıysam yüzü gülmedi. Eni sonunda onun için bir Arapça şarkı söyledim ve biraz da olsa tebessüm gördüm yüzünde. Bu kare de o son görüşmenin bir anısı olarak kazındı anılarıma."

İNSANLAR ÇOK DUYARSIZ

Gaziantep ile ilgili izlenimlerini paylaşan Yalçın, "Aslında bakılırsa bu şehirde müthiş potansiyel var fakat insanlar çok duyarsız. Antep’te ilk gün malesef zabıta kaldırdı. 2.gün ise halkın desteğini arkama alarak güzel bir müzik yaptık. Bu projeyi büyültmek tabiki istiyorum. Ve bu proje kapsamında bir dernek kurulmasını ve her sene ünlü isimlerin ücretsiz bir kaç konsere çıkıp konserlerden gelen maddi geliri dernek aracılığıyla bu çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılmasını istiyorum. Tek isteğim ve tek umudum budur.” HABER MERKEZİ