MHP'deki genel başkan adaylarından Meral Akşener, Gaziantep Hava Limanı'nda partililer tarafından karşılandı. Yoğun kalabalığın karşıladığı Akşener, MHP'de olağanüstü kongre için imza verdikleri için kapatılan parti teşkilatlarının yanında olduklarını söyledi.

KİLİS'E GEÇTİ

Akşener, Gaziantep'ten karayolu ile Kilis'e geçti. Soruları yanıtlayan Akşener, "Kilis'e gitme nedenim; burada imza veren arkadaşlarımızın özellikle il başkanımız ise o il teşkilatının kapatılmasına yönelik hem itirazımızı dile getirmek, genel merkezin yaptığı bu davranış biçimine, hem de bu eylemi demokrasiye uygun bulmadığımızı söylemek ve kapatılan il teşkilatlarımızın yanında olduğumuzu belirtmek amaçlı geldim" diye konuştu.

SAYGILI BİR DİL KULLANILMASI GEREKİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikala Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleriyle ilgili "Kadınlara yönelik çok dikkatli bir dil, saygıya yönelik bir dil kullanılması gerektiğine inanıyorum" dedi. Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Karaman'da çocuklara bir vakıfın evlerinde çocuklara öğretmenin tecavüzüyle ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik söylediği 'Valisi, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış durumda o zaten hiç konuşmuyor' sözleriyle ilgili şöyle dedi:

İZLEMEDİM

"Ben sayın Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını izlemedim. Sadece konuşmanın arkasından çıkan haberleri ve arkasından konuşulanları biliyorum. Bir kere ben kadınların hiç birine kategorik manada ayrımcılığa yönelik, ötekileştirmeye yönelik, küçümsemeye yönelik ve cinsiyeti üzerine tanımlamaya yönelik mutlaka kategorik olarak karşı duran bir insanım. Ama sayın Kılıçdaroğlu'nun tekrar söylüyorum konuşmasını izlemedim. Bu sebeple yazılanların üzerinden konuşmak zorundayım ama bir prensiptir benim adıma. Kadınlara yönelik çok dikkatli bir dil, saygıya yönelik bir dil kullanılması gerektiğine inanıyorum." DHA