Göreve geldikten sonra en iyi maçlarını Ankaragücü karşında oynadıklarını hatırlatan tecrübeli teknik adam, kaçan galibiyete üzülüyor.

Elde edilen beraberliğin kendilerini hedeflerinden koparmadığını kaydeden Sözeri, Balıkesirspor maçına galibiyet almak için çıkacaklarını belirtti.

TARAFTARLARIMIZ KEYİF ALDI

Geçen hafta kendi sahalarında konuk ettikleri lider Ankaragücü karşısında maça kötü başlamalarına rağmen ilerleyen dakikalarda rakiplerinden çok daha iyi oynadıklarını söyleyen Gazişehir Gaziantep teknik direktörü Erkan Sözeri, “Ben bu takıma geldiğim günden bu yana en iyi futbolumuzu oynadık. Ankaragücü gibi 10 maçtır kaybetmeyen bir takıma böyle futbol oynamak hem maça gelen taraftarlarımıza hoş gözüktü, keyif verdi hem de biz keyif aldık ama böyle bir maçı berabere bitirmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Maalesef anlık hatalarımızdan ve anlık konsantrasyon eksikliğimizden biri penaltıdan biri de kendi kalemize attığımız gollerle berabere ayrıldık” dedi.

MAALESEF OLMADI

Bu sezon kendi kalelerine attıkları 5’inci gol olduğunu hatırlatan Sözeri, “Bu talihsizlikler devam ediyor. Futbolun içinde bunlar maalesef oluyor. Tabi oyuncu değişikliklerinde mevkisel sıkıntılarımın olduğunu söylemiştim. Ankaragücü uzun top oynadığından dolayı Serge Akokpo’yu tercih etmiştim uzun boylu ve ilk topları karşılasın diye ama beklentilerimize cevap vermedi. Bu nedenle durum 2 – 2 olunca çift forvete döndük kazanmak için her şeyi yaptık ama maalesef olmadı. Futbolcularım geçen hafta çok iyi savaştı, ne kadar alın terleri varsa o çimlere döktüler onları kutluyorum. Ankaragücü’de oyunu bırakmadığından dolayı kutluyorum. Bu kadar disiplinli oyunlarının sayesinde buraya kadar geldikleri ortaydı ama mağlup olsak bu kadar çok üzüldüm çünkü kazanmayı hak edecek kadar futbol oynadık. Taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum onlarda inanılmaz destek verdiler” dedi.

TELAFİ EDECEĞİZ

Kazanmaları dahilinde ilk iki adına büyük adım atmış olacaktık diyen Sözeri, “Hedefimizden sapma yok ama bu hafta kaybedilen 2 puan bizi son derece üzdü. Artık önümüzde ki haflara bakacağız. Erzurum maçında nasıl berabere kalarak telafi ettiysek bu maçı da telafi edeceğiz. Bu hafta da çok iyi çalışarak Cuma günü oynayacağımız Balıkesirspor maçında telafi edeceğiz” dedi.

DERS ÇIKARTACAĞIZ

Muhammet Reis’in kendileri açısından önemli bir futbolcu olduğunu aktaran Sözeri, “Bizim kaptanımız, liderimiz ve sahiplenme duygusunu takıma aşılayan bir oyuncumuz. Gerçekten hem oyunuyla hem de takımı yönetmesiyle çok katkı sunan bir oyuncu. Onun sakatlanması bizim açımızdan büyük eksiklik olur. Adalesinde yırtık var devreyi kapattı diyebiliriz. Buna rağmen oyun planımız, organizasyonlarımız ve opsiyonlarımız sıkıntıya girdi. Maalesef Muhammed Reis sakatlanmasına rağmen Ankaragücü maçında oyunu kontrolümüzde tutmalıydık. Bizim gibi takım böyle bir takım karşısında 2 – 0 öne geçip bu golleri yememeli bunlardan tekrar ders çıkaracağız. Şans da yanımızda olması gerekiyor çünkü oyuncularımız topa müdahale etmeye çalışıyor kendi kalemize gol oluyor”

MUHARREM TÜRKOĞLU