CHP'de milletvekilliği düşünen çok sayıda aday adayı üyelerle yapılacak ön seçim için aylardır çalışmalarını sürdürüyor. Nisan ayı başında yapılması beklenen ön seçimde, bir önceki dönemde aday adayı olan çok sayıda ismin yanısıra, yeni yüzler de yarışacak.

GEÇEN DÖNEM ADAY OLUP, BU DÖNEM DE ADAY OLANLAR:

CHP'de bir önceki dönem üyelerle yapılan ön seçime giren, Devlet eski Bakanı Mustafa Yılmaz, Hasan Aktaş, Abdullah Altınbaş, Lütfü Demir, Ekif Ekici, Haydar Erkişi, Erdal Geçit, Mehmet Gökdağ, İrfan Kaplan, Naci Kılıç, Sadettin Koyun, Mahmut Kozbaş, Abdullah Odabaşı, Hasan Öztürkmen, Mehmet Şeker, Nerin Türkmen, Erdinç Tütüncüler, Bayram Yılmazkaya'nın bu dönemde aday adayı oldukları öğrenildi.

İLK OLARAK ADAYLIK KOYACAK OLANLAR:

CHP'de bu dönem ön seçime Gaziantep Barosu eski başkanı Ali Elibol, Cevizli Belediyesi eski Başkanı, Şahinbey Belediye başkan adayı Mustafa Aslan, Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Fethi Albayram'ın yanısıra Cahit Bingöl, Ali Şimşek, Ahmet Sönmez, Müjgan Bilen ve CHP İlçe Başkanı Mehmet Atar'ın da gireceği öne sürüldü.

GEÇEN DÖNEM KONTENJANA MÜRACAAT EDİP BU DÖNEM ÖN SEÇİME GİRECEKLER

Öte yandan önceki dönem kontenjana müracaat eden Milletvekili Ali Serindağ ve Selim Karahan bu dönem ön seçime girecekler. Meral KINACILAR