Gaziantepspor'da sezonun sona ermesiyle birlikte üç kalecisiyle de resmi olarak sözleşmeleri sona erdi. Litvanyalı file bekçisi Zydrunas Karcemarskas'ın yanı sıra sözleşmesi sona eren Bora ile kiralık olan Alperen Uysal'la da sözleşme yenilenmesinin beklenmediği öğrenildi. Kırmızı siyahlıların kaleci transferinde ilk adayının bir başka Litvanyalı Vytautas Cerniauskas olduğu bildirildi.

Gaziantepspor'un bir çok kaleciyi gündemine aldığı öğrenilirken net kararı ise teknik direktör adayının netleşmesinin ardından vereceği öğrenildi. Takıma iki kaliteli kaleci kazandırmanın planlarını yapan kırmızı-siyahli yönetim üçüncü kaleci olarak ise A2 takımının file bekçisi Tolga Gemici'yle yola devam edebileceği öğrenildi.

İlk aday yine Litvanya'dan

Gaziantepspor'un transfer çalışmalarının devam ettiği öğrenilirken ilk adayın Romanya ligi takımlarından Dinamo Bükreş'in başarılı file bekçisi Vytautas Cerniauskas olduğu iddia edildi. 26 yaşındaki file bekçisinin de tıp kı Karcemarskas gibi Litvanyalı olduğu öğrenilirken listenin başında olduğu belirtildi. Cerniauskas bu sezon Dinamo Bükreş forması altında 39 maça çıkarken kalesinde ise 39 gol görerek sezonu 1 gol ortalamasıyla tamamlayarak dikkat çekti. 190 cm boyundaki kalecinin sezon sonu itibariyle sözleşmesinin sona erdiği de bildirildi. Bu oyuncuya diğer teklif götüren kulübün ise Kıbrıs temsilcisi Ael Limasol olduğu öğrenildi.

Bu kaleci için nabız yoklanacağı ancak son kararın yeni teknik direktörün netleşmesinin ardından netlik kazanacağı bildirildi.