BİR KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAZAYI SİNEMA İZLER GİBİ SEYRETTİLER

Üst geçit olmasına rağmen kullanmayarak yola çıkan yaşlı bir şahıs, otomobilin çarpmasıyla hayatını kaybetti. Kaza sonrası meraklı kalabalık polisin çalışmalarını sinema izler gibi dakikalarca izledi.

Kaza, Ulus Mahallesindeki tren üst geçidinin altında meydana geldi. İddiaya göre, 89 yaşındaki Memik Kaplı ile akrabası 45 yaşındaki Uğur Kaplı üst geçidi kullanmak yerine üst geçidin altında bulunan demir korkulukları aşarak yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada Başpınar istikametinden gelen Ömer G. yönetimindeki 27 AJS 38 plakalı otomobil iki şahsa çarptı. Çarpmanın şiddetiyle yola savrulan Memik Kaplı kaza yerinde can verdi.

UZUN SÜRE BEKLEDİLER

Memik Kaplı’nın bastonu, şapkası ve ayakkabıları da kaldırıma savruldu. Yürek burkan manzarayı yoldan geçen vatandaşlar uzun süre olay yerinde bekleyerek izledi. Ellerine cep telefonunu alan vatandaşlar oturdukları yerde bir yandan sohbet ederken bir yandan da kazanın nasıl olduğu konusunda fikir alış verişinde bulundu. Vatandaşlar polis tarafından sık sık uyarıldı. Polisin uzun süren çabalarına rağmen olay yerinden ayrılmayan vatandaşlar cenaze olay yerinden kalkana kadar meraklı gözlerle yaşananları izledi.

SÜRÜCÜ GÖZALTINDA

Yapılan incelemelerin ardından cenaze otopsi için Cumhuriyet Savcısı tarafından Gaziantep Adli Tıp morguna kaldırıldı.

Öte yandan kazada yaralanan Uğur Kaplı, sağlık ekipleri tarafından Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedavi altına alınan Uğur Kaplı’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Otomobil sürücüsü Ömer G. ise ifadesi alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. DHA