Kilis’te özel bir hastanenin acilinde görevli doktor 3 tane hasta yakını tarafından darp edildi. Kolu yerinden çıkan doktor hastanede tedavi altına alınırken saldırganlar ise yakalanarak emniyete götürüldü. Doktorun saldırganlardan şikayetçi olduğu öğrenildi.

Bir yakınlarını hastaneye getiren 3 kişi, hastalarıyla ilgilenmediği gerekçesiyle doktorla tartıştı. Doktor Aydın Emek Kaya’nın yanına giden bir şahıs, tartıştıktan sonra dışarı çıkarak yakınlarına haber verdi. Kısa bir süre sonra doktorun kaldığı odanın önüne gelen 3 kişi, içeri girerek doktoru tekme tokat dövmeye başladı. Hastane polisine haber verilmesi üzerine acile giden polisler doktoru darp eden 3 kişiyi gözaltına aldı.

Doktorun vücudunun çeşitli yerlerinde darp neticesinde yaralar oluştu. Kolu yerinden çıkan doktor hastanede tedavi altına alınırken saldırganlar ise emniyete götürüldü. Doktorun saldırganlardan şikayetçi olduğu öğrenildi.

Yaşanan olay sonrası Gaziantep-Kilis Tabip Odası bir açıklama yaptı. Başkan Dr. Hamza Ağca, saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti. Ağca, “Darp eden kişi hakkında her türlü adli ve idari işlem başlatılmıştır. Sağlık sistemini bu hale getirenler bir kez daha en azından vicdanlarına hesap vermelidirler. Sağlık çalışanları şiddete karşı büyük risk altında" dedi.

DOKTOR DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Doktor Aydın Emek Kaya, hasta yakınının telefonla yakınlarına haber verdiğini ve 3 kişinin birden kendisine saldırdığını belirterek, ”Bana saldıran kişi ve hasta olan annesi hastanemize geldi, poliklinik odamıza geldi. Burun tıkanıklığı ve boğaz ağrısı olduğunu söyledi. Bundan dolayı da nefes alamadığını söyledi. Ben akciğerini dinledim, boğazına baktım. Daha sonra ise soğuk algınlığı, farenjit tespit ettim. Hastanın hafif bir oksijen tedavisi ve serum tedavisiyle yaklaşık bir saat sürecek şekilde müşahede odasına aldık” dedi.

Hasta yakını tarafından tehdit edildiğini söyleyen Dr. Kaya, içeri giren bir kişinin ‘Bize doktor öldürtmeyin, hastamızı iyileştirin’ dediğini iddia etti. Kaya, "Oksijen tedavisi aldığını söylememe rağmen bana oksijen tüpüyle ilgili sözlü hakarette bulundu. Küfürlü sözlerle beraber 3 kişi odanın kapısına geldi. Bunun üzerine ben ‘Sen kavga etmeye mi geldin yoksa hastanı iyileştirmeye mi geldin’ diyerek uyardım. ‘Sen işine bak’ diyerek üstüne de bir küfür ekleyerek üçü birden bana saldırdı” dedi. İHA