Ressam Kürşad Yılmaz, yeni kişisel resim sergisini Sanko Sanat Galerisi’nde açtı.

Sanatçı Yılmaz’ın 36 eserinin yer aldığı serginin açılışı, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükusta ve Yatırımcı Temsilcisi Taner Neng, Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul üyesi Aslı Özen ile sanatseverin katılımıyla yapıldı.

SANATÇININ YANINDAYIZ

Eserlerinden çok etkilendiğini ifade ederek Kürşad Yılmaz’ı kutlayan Kaymakam Uğur Turan, "Esas olan insan ve insan sevgisi… Kızılderililer çok güzel insanlar. Ağaca, nehirlere, denizlere, gökyüzüne ve insanlara değer veren insanlar. Herkesi etkileyen muhteşem sözleri var’’ diye konuştu. Sanko Sanat Galerisi’nde her sergi açılışına gelmeyi ‘güzellik ve sevda buluşması’ sözleriyle değerlendiren Turan, farklı kültürlere sahip insanların bir arada yaşamasının Türkiye’nin zenginliği olduğunu kaydetti. Kaymakam Turan, ‘’Ne güzel, muhteşem bir ülkemiz var. Sanat ve sanatçılarla daha ileri adımlar atılıyor. Bu ülkeyi yücelteceğiz. Bu ülkeyi yüceltirken de sizin gibi sanatçı insanların değerini bileceğiz. Her zaman yanınızdayız’’ sözlerine yer verdi.

İLK KEZ GELDİM

Gaziantep’e ilk kez geldiğini belirten Kürşad Yılmaz da, kentin dokusuna hayran kaldığını, gelir gelmez Zeugma Mozaik Müzesi ve Bakırcılar Çarşısı’nı gezdiğini söyledi. Resim çalışmalarını yağlı boya üzerinde yoğunlaştıran, uzun süre klasik tarzda çalışan ve daha sonraki çalışmalarında soyut ve sürrealist kavramlara yer veren sanatçı Yılmaz, son yıllardaki çalışmalarında ise yaşamın büyük bir bölümünü felsefeleri ve yaşamlarını incelediği Kızılderili (Native Amerikan Indian) temalarına ve portrelerine yer verdiğini anlattı.

KARTLAR DAĞITILDI

Konuşmaların ardından Kaymakam Turan, Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan ‘’Belkıs Zeugma ve Mozaikleri’’ adlı kitabı sanatçıya takdim etti. Turan, ayrıca açılışa katılan tüm davetlilere, Mevlana’nın özlü sözlerinin yazılı olduğu kartlar dağıttı. Yılmaz’ın, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılan sergisi, 18 Nisan’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek. HABER MERKEZİ