Acarsan Holding ve Saray Holding’in ortak kuruluşu olan Greeneco Enerji Elektrik Üretim A.Ş., 2015 yılının sonunda 26 mw gücündeki ilk jeotermal enerji santralini üretime başlatıyor.

Acarsan Holding’den yapılan açıklamada, daha temiz, daha yaşanabilir bir dünya için çevre dostu enerji olan jeotermal enerji üretim çalışmalarına 2012 yılında başlandığı bildirildi.

ÜRETİME BAŞLIYORLAR

Açıklamada, “Ülkemize, bölgemize ve insanlığa verdiğimiz değer ve özverinin ışığında, Acarsan Holding olarak Saray Holding ile jeotermal enerji alanında faaliyet göstermek amacıyla Greeneco Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’yi kurduk. Günümüzde her türlü ekonomik faaliyetin temel girdisi olan elektrik enerjisine duyulan ihtiyaç sürekli artmaktadır. Diğer taraftan doğalgaza olan bağımlılığımız da cari açığımızın artmasına neden olmaktadır. Ülkemizin enerji ihtiyacının çevreci yollarla karşılanması amacıyla Denizli-Sarayköy-Tekke bölgesinde 2 bin 250 hektar alanda jeotermal enerji üretim çalışmalarına başlanıldı. Bu yılın sonunda 26 Mw gücündeki ilk santralimizi üretime başlatıyoruz. Bu santralimizde yıllık 234 bin KWh elektrik enerjisi üretilecek. Aynı zamanda ikinci santralimizin çalışmaları da devam etmektedir” denildi.

YILLIK 40 MİLYON USD TASARRUF

Yapılan bilimsel ve teknik çalışmalar sonucunda, ruhsat sahamızda elektrik enerjisi üretimine uygun rezervuar sıcaklıklarının bulunduğu ve sahamızda 60 MW’lık (Yıllık 540.000.000 KWh) jeotermal kaynağa dayalı elektrik üretilebileceği tespit edilmiştir. Denizli-Sarayköy-Tekke jeotermal projemiz bittiği zaman yıllık yaklaşık 100.000.000 m3’lük doğalgaz ithalatının önüne geçilerek, böylece doğalgaza ödediğimiz yıllık 40 milyon USD ülkemizde kalacaktır. Aynı zamanda muadil enerji üretim yöntemlerine göre yok denebilecek kadar az karbon salınımı gerçekleştirilerek çevre kirliliğinin azaltılmasına katkı sağlanacaktır.” BÜLTEN