Gaziantep Kulübünün tercihi Folklorcular oldu

Gaziantep Kulübü, bu yıl 10. yılını kutlayan Gaziantep Folklor Kulübü'ne hizmet ödülü verdi. Şehitkamil Kültür Merkezinde düzenlenen törende Gaziantep Folklor Kulübü'ne ödülünü önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey takdim etti. Gaziantep Kulübü Başkanı Kamil Gereçci, Gaziantep'te folkloru tekrar canlandırdığı ve şaha kaldırdığı için ödülün Gaziantep Folklor Kulübü'ne verildiğini söyledi.

Şehitkamil Kültür Merkezi Ömer Asım Aksoy Salonu'nda düzenlenen hizmet ödülü törenine katılım yoğundu. 6 yeni üyeleye rozet takıldığı törende hayatını kaybeden Gaziantep Kulübü Üyesi Birol Güngör anıldı ve eşi Ülkü Güngör ile oğlu Turgut Güngör'e Hatıra Plaketi taktim edildi.

GEREÇCİ: FOLKLOR TEKRAR ŞAHA KALKTI

Gaziantep Kulübü Başkanı Kamil Gereçci, bir dönem Gaziantep'te folklorun çok yangın olduğunu hatta Türkiye birincilerinin Gaziantep'ten çıktığını hatırlattı. Gereçci, "Fakat uzunca bir dönem folklor unutuldu ve uzun bir sessizlik dönemi başladı. Şimdi Gaziantep Folklor Kulübü bunu tekrar canlandırdığı ve şaha kaldırdı. Bizde kulüp olarak bu yılki Hizmet ödülünü bu kulübe vermeyi uygun gördük" dedi.

ANLAR: ÇOK SEVİNDİK

Gaziantep Folklor Kulübü Başkanı Burak Anlar, ödül karşısında çok mutlu olduklarını belirterek, "Biz farkedilmediğimizi düşünüyorduk. Bununla ilgili de sorunlar vardı. Öncelikle farkedildiğimizi anladık ve ödül aldık. Bu bizim için çok anlamlı ve önemli bir ödül. Özellikle ödülü eski Başkanı Asım Güzelbey'den almak daha anlamlı" dedi.

ÖDÜLÜ ASIM GÜZELBEY VERDİ

Şehitkamil Kültür Merkezinde düzenlenen görkemli bir tören ile ödül Gaziantep Folklor Kulübüne , önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey tarafından takdim edildi.

YENİ ÜYELERE ROZET

Ödül töreninde Gaziantep Kulübü'ne yeni katılan Serap Akalın, Başar Küçükparmak, İrfan Demirci, Zihni Kepkep, Av. Semra Akyazıcı ve Bilal Aksoy'a rozetleri takıldı.

GÖSTERİ ALKIŞ ALDI

Hizmet ödülü alan Gaziantep Folklor Kulübü tören sonrasında gösteri sundu. Konuklar tarafından büyük alkış olan gösterinin sonunda Zeybek oyunu sergilendi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT