Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Topluluğu tarafından öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlamak ve öğrencileri işverenlerle buluşturmak amacıyla hazırlanan “Kariyer Günleri” kapsamında “Kadın Mühendis ve Sanayici Mühendis” adlı panel GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun’a salondaki öğrencilerin imzası bulunan baret hediye edilirken, Mühendislik Topluluğu tarafından da Yılın Kadın Mühendisi Ödülü Fatma Şahin’e verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun üniversite öğrencilerine önemli tavsiyelerde bulundu. Şahin, "Siz artık Çin’deki, Hindistan’daki, Amerika’daki bütün Avrupa Birliği’ndeki mühendislerle yarışıyorsunuz, yan yana yarışmıyorsunuz. O yüzden bilgi kuvvettir iktidar yapar. Mutlaka en iyi bilgiye ulaşmanız gerekiyor. Bu da disiplinli çalışma ve bilgiye ulaşma donanımına ulaşmanız gerekiyor" dedi.

İLETİŞİM ÖNEMLİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hem özel sektör tecrübesi hem de aldığı mühendislik eğitiminin kendisine hep doğru yolu gösterdiğini ifade ederek, özellikle kadın mühendislerin duygusal zekasının, iletişim kapasitesi ve sabrının daha yüksek olduğunu söyledi. Şahin, “Size verilen değişkenler üzerinden en hızlı yol bulmanız, yanınızdaki arkadaşlarınızdan öne çıkmanız ve kendinizi göstermeniz gerekiyor. Bu da bize mühendislikte çok net bir şekilde veriliyor. O yüzden hayat planlamasında bunu yaparken mutlaka iletişim. Başarı hikayesinde bunu çok önemli buluyorum. Bu işin yüzde 80’i iletişim yüzde 20’si teknik. Bugün en ağır mühendisliklerde bile kadın nasıl olacak dedikleri yerde bile bu işin yüzde 20’sinin teknik, yüzde 80’inin ise iletişim ve disiplin olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

İŞİN İÇİNE RUH KATMANIZ LAZIM

GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, gençlerin sorgulayan sadece kendi mühendislik alanlarına dair değil, hayatın her tarafına, her alanına, sistemden demokrasimizden, insana dair sualleri ve sorunları olması gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Coşkun, “Muhakeme edip karar vereceksiniz. Onun için mühendislik eğitiminde salt olarak kendi dersleri içerisinde elbette bir bilgi birikimini, sentez gücünü elde edecek bir bilgi birikimine sahip olmanız lazım. Ama işin içerisine ruh katmadığınız sürece, ruhtan kasıt yani kullandığınız, yaptığınız şey insana müteallik olmalı” diye konuştu. HABER MERKEZİ